Năstase l-ar fi rugat pe Cavcaliuc să rămână la IGP. Cum comentează fostul șef adjunct o posibilă întoarcere în sistem

cavcaliuc agora
Foto: agora.md

Fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, afirmă că ex-ministrul de Interne l-ar fi rugat să rămână în funcție, după schimbarea puterii în stat, ofertă pe care a refuzat-o. În prezent, Cavcaliuc este angajat într-o companie petrolieră internațională unde „câștigă de 20 de ori mai mult decât în poliție”, scrie agora.md.

Potrivit lui Cavcaliuc, ex-ministrul de Interne, Andrei Năstase, ar fi venit la el, în primele zile după schimbarea puterii, însoțit de șeful Poliției Naționale, nou-numit atunci, Gheorghe Balan și de Veaceslav Garștea. Năstase l-ar fi rugat să rămână în sistem:

„Am făcut schimb de păreri și i-am zis că n-o să lucrez cu el, pentru că sunt polițist de categorie superioară. Nu pot lucra cu oameni care anterior mă numeau pe mine și pe oamenii mei criminali, iar apoi să vină în cabinet și să apeleze la profesionalismul meu. Cred că s-a supărat că l-am refuzat și au crezut că o să mă rog la ei. Dar totul a fost invers”, a spus Cavcaliuc în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Publika.

Totodată, Cavcaliuc comentează posibilitatea întoarcerii lui în sistem: „Poate cineva foarte tare dorește ca eu să mă întorc și vorbește despre aceasta, dar mie personal nimeni nu mi-a propus nimic. Iar dacă mi-ar propune, m-aș gândi. Aceste funcții sunt o responsabilitate forte mare, față de sine, echipă, polițiști, stat și societate. Desigur mă afectează ce se întâmplă în țară și poliție. Dar sunt sigur că domnul Voicu va face o alegere corectă.”

Menționăm că anterior Cavcaliuc vorbea despre o posibilă implicare a sa în politică, lucru despre care acesta a evitat să dea detalii, dar pe care nu l-a negat.

Fostul șef adjunct al Inspectoratul General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, și-a anunțat demisia la 15 iunie curent, declarând atunci că „a venit timpul pentru o nouă filă în cariera sa”. Cavcaliuc a fost numit șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției în 2014, în perioada 2015-2016, asigurând și interimatul funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției. Până în 2014 a fost șef al Direcţiei Operațiuni Speciale a Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente