Dodon a desemnat un nou prim-ministru. În 15 zile acesta trebuie să prezinte un nou guvern la parlament

FB_IMG_1562586391365

Igor Dodon a desemnat un nou prim-ministru. Este vorba despre Ion Chicu, care la momentul de față ocupă funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova.

Acesta are la dispoziție 15 zile ca să-și formeze echipa de guvern și să se prezinte în fața parlamentului. Ulterior, dacă guvernul nou propus va fi votat de 51 de deputați, acesta va intra în exercițiu.

Ion Chicu are 47 de ani, s-a născut în satul Pârjolteni, raionul Călărași, ocupă în prezent funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova. Anterior, acesta a fost Ministru al Finanțelor, în perioada 10 decembrie 2018-8 iunie 2019, în guvernul Filip, iar între 2 ianuarie și 12 decembrie 2019 a fost secretar general de stat în același minister. În 2006 acesta a fost viceministru al Finanțelor în guvernele controlate de PCRM – Tarlev 2 și Greceanîi 1.

Reamintim că, guvernul Sandu a fost demis pe 12 noiembrie, în urma unei moțiuni de cenzură. Aceasta a fost votată de deputații PSRM și PDM.

Totul a pornit de la faptul că guvernul Sandu a votat pe 7 noiembrie noi modificări la Legea procuraturii, iar Maia Sandu și-a angajat oficial răspunderea pentru proiectul de lege cu privire la procuratură. Acest lucru înseamna că Sandu urma să înainteze lista scurtă de candidați la funcția de procuror general către CSP. Guvernul Sandu a ajuns la această decizie după ce concursul de desemnare a procurorului a fost trucat. Deputații PSRM au rămas nemulțumiți de decizia luată și au depus moțiunea de cenzură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente