Actorul Leonardo DiCaprio a distribuit, pe contul său de Instagram, o postare a Greenpeace despre Marșul Pădurilor din România. Marșurile au avut loc duminică în Capitala României și în mai multe orașe din țară.

În mesajul postat se spune că peste 4 000 de oameni au mers pe străzile Bucureștiului, cerând Ministerului Apelor Pădurilor din România să pună capăt exploatării ilegale și o protecție reală pentru ultimele păduri virgine din Europa. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară.

„În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile României. Majoritatea copacilor sunt tăiați ilegal. Au avut loc, de asemenea, sute de atacuri asupra pădurarilor – doi dintre ei au fost uciși brutal pentru că au protejat aceste păduri.

Din Amazon până în România, atacurile împotriva apărătorilor pădurilor cresc. Trebuie să protejăm pădurile și pe oamenii care le apără”, se menționează în mesaj.

Postarea a adunat peste 350 de mii de aprecieri, printre care s-au numărat și celebrități de la Hollywood.

Leonardo DiCaprio este un susținător aprig al mediului. Acesta donează anual milioane de dolari pentru protecția animalelor, pădurilor și oceanelor.

leo paduri romania