La UTM s-a desfășurat seminarul de informare despre oportunitățile programului Erasmus+

9

Seminarul de informare despre oportunitățile programului Erasmus+ pentru internaționalizarea instituțiilor de învățământ superior, organizat joi, 31 octombrie, de către responsabilii pentru relații internaționale de la Facultatea Inginerie Economică și Business și Facultatea Urbanism și Arhitectură, a întrunit două evenimente: lansarea proiectului Jean Monnet Module Dezvoltarea Industrială Durabilă în Contextul Integrării Europene (EU4SID) și informarea studenților despre oportunitățile de mobilitate academică Erasmus+.

În prima parte a evenimentului, Facultatea Inginerie Economică și Business și membrii echipei de proiect au fost felicitați de către invitați cu ocazia câștigării proiectului Jean Monnet – EU4SID, arătându-se mândri și dornici să se implice plenar în implementarea cu succes a acestuia.

„Importanța proiectului rezidă în faptul că permite realizarea năzuințelor cadrelor didactice privind organizarea studiilor și a diverselor activități dedicate cunoașterii și promovării valorilor și principiilor Uniunii Europene”, a menționat în context Claudia MELINTE, coordonator al Oficiului Național Erasmus+.

Participanții la eveniment au luat cunoștință de obiectivul de bază și obiectivele specifice ale proiectului, acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru diferitele grupuri-țintă și rezultatele care se preconizează, transmite site-ul UTM.

În a doua parte a seminarului studenții au fost informați despre ofertele programului Erasmus+ privind mobilitățile academice şi avantajele acestora.

Totodată, studenții Facultății Urbanism şi Arhitectură – Tudor Vlas, Mihaela Leahu, Ion Manea, Victoria Lungu şi Daniela Lungu – au împărtășit crâmpeie din experiența acumulată în cadrul acestui program. De asemenea, au vorbit şi despre alte posibilități, la care studenții pot aplica direct, cum ar fi: Youth Exchange, traininguri, Job Shadowing, Study Visits, Global UGRAD, voluntariat şi altele. Tinerii au oferit suport informațional colegilor lor și le-au sugerat să aplice la diferite programe, cu scopul de a-și lărgi orizontul din diferite aspecte: cultural, spiritual, moral, social.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente