(foto) Ești pentru o zi sau două la Riga? O studentă din Moldova îți recomandă șase locuri turistice pe care să le vizitezi

IMG_2074

Te afli în Riga și ai timp limitat să vizitezi orașul? Daniela Maican, o studentă din Moldova care studiază la Universitatea Turiba, a realizat o listă de recomandări cu locuri turistice pe care să le vizitezi într-o zi sau două.

Riga este capitala Letoniei, având o populație de peste 600 de mii de locuitori. Este cel mai mare oraș din țările baltice, capabil să uimească orice turist prin viața sa culturală, spirituală și socială.

Iată o listă de recomandări, pe care o veți găsi utilă dacă planificați să explorați orașul.

# Plimbați-vă prin Centrul Vechi al capitalei

Centrul Vechi este inima Rigăi și reprezintă, din 1997, o parte componentă a patrimoniului cultural mondial întocmit de UNESCO. Locul constituie o cumulare impresionantă de atracții turistice, monumente arhitecturale, restaurante cu specific național și o multitudine de istorii urbane.

Iată o listă de locuri-cheie pe care să le vizitezi în Centrul Vechi:

#1. Casa Blackheads este o clădire istorică din secolul XIV. În interiorul ei puteți vedea pivnițe construite după tradiția medievală, care cuprind zeci de articole istorice fascinante, și birourile negustorilor din aceeași perioadă, a căror sediu se afla în interiorul casei Blackheads.

Prețul biletului de intrare – 3-6 €.

Este deschisă zilnic, cu excepția zilei de luni, de la 11.00 până la 18.00.

I8ylxe9JAHA

#2. Catedrala din Riga reprezintă un simbol al vieții spirituale letoniene. Construită în anul 1211, catedrala este astăzi cea mai mare biserică protestantă din Țările Baltice, dar și un monument istoric important. Mai mult decât atât, turnul bisericii vă oferă o priveliște grandioasă spre întreg Centrul Vechi și râul Daugava.

Prețul biletului de intrare – 3 €.

Deschisă zilnic de la ora 10.00 până la 17.00/18.00.

liveriga.com

#3. „Cei trei frațisunt trei clădiri alăturate, fiecare dintre ele ilustrând spiritul unei anumite perioade istorice: secolul al XV-lea, secolul al XVII-lea și secolul al XIX-lea. Intrând în clădirea centrală, veți descoperi Muzeul de arhitectură din Letonia.

Accesul este liber 24/7.

www.123rf.com

#4. Biserica San Pietro captează atenția trecătorilor prin arhitectura gotică și priveliștea spectaculoasă deasupra orașului, care poate fi obținută urcând pe clopotnița ei.

Prețul biletului de intrare – 3-9 €.

Este deschisă zilnic, cu excepția zilei de luni, de la 10.00/12.00 până la 18.00.

YqqPNAvNGHM

# Descoperiți factura artistică a orașului

Locuitorii orașului fascinează nu doar prin amabilitate și empatie, dar și prin fidelitatea lor nemărginită față de artă. Din acest motiv, Riga a devenit, de-a lungul anilor, un adevărat templu spiritual-artistic al întregii zone baltice.

#5. Biblioteca națională a Letoniei este un loc ai cărei energie și forță artistică vă vor „hipnotiza”. Vizitând-o, veți afla despre evoluția istorică a orașului, despre rolul ei în contextul afirmării socio-economice a Letoniei pe plan european și despre oamenii care i-au dăruit viață. Iar la etajul zero aveți posibilitatea să admirați picturile unor artiști locali talentați.

AhmZBT0CSss

Intrarea este gratuită.

Este deschisă de luni până vineri, între orele 9.0 și 20.00, iar în weekend între orele 10.00 și 17.00.

Multe dintre muzeele din orașul Riga găzduiesc expoziții periodice, programul cărora poate fi urmărit aici.

tWDbyh20ipw

# Admirați natura letonă

Deși nu se află nemijlocit în Riga, ci la doar 20 de km distanță de ea, (#6.) plaja de la Jurmala este un „must” pentru orice turist care explorează Letonia. Pădurile din zonă, plaja și marea vă vor rămâne în inimă pentru totdeauna. Vă garantez!

oDsM9YycWWM

KItIV8LWvF8

Daniela Maican este o tânără de 20 de ani din Bălți și este studentă în anul III la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de litere, specialitatea Limba și literatura engleză și limba germană. În prezent, își face studiile în orașul Riga, Letonia, la Universitatea Turiba.

„Am ajuns aici cu ajutorul programului Erasmus+ care acum îmi permite să studiez în profunzime engleza și germana, sociologia, cinematografia, dar și o multitudine de concepte utile legate de lumea businessului. Trăiesc aici o experiență provocatoare, dar extrem de importantă pentru autodezvoltarea mea”, ne-a povestit Daniela.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente