Brandul „Cristinuța”, obligat să scoată din vânzare pufuleții cu ambalaj în care promovează sexualizarea precoce a fetelor

collage-40-920×580

Autoarea „Vlogului unei mame feministe”, Alina Andronache, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că după câteva luni de luptă cu brandul „Cristinuța”, astăzi Consiliul pentru egalitate a decis că cel mai nou ambalaj al pufuleților are un caracter sexist și lezează demnitatea. După această decizie „Cristinuța” va retrage din comercializare ambalajul sexist și va depune toată diligența de a nu admite situații similare în viitor.

„După ce au apărut pozele în spațiul public și a stârnit reacții negative, noi – un grup de activiste (Alina Andronache, Elena Ratoi, Elena Nofit, Anna Susarenco și Victoria Puiu) – am decis să trimitem un e-mail și o scrisoare recomandată prin poștă companiei producătoare în care atenționam că acest ambalaj este unul sexist, care promovează sexualizarea precoce a fetelor și este interzis de lege. În această scrisoare solicitam să fie scos acest ambalaj din vânzare, luând în considerație că produsul este unul pentru copii și se produce în cantități foarte mari. Le-am dat 30 de zile pentru răspuns și eram gata să ne întâlnim pentru a le explica unde greșesc. N-am primit niciun răspuns, iar ulterior ne-am adresat la Consiliul pentru egalitate/Совет по равенству/Equality Council”, scrie în postare.

Consiliul pentru Egalitate a înștiințat compania despre cererea depusă de noi. Compania producătoare a venit cu un răspuns în care scriau că nu înțeleg din ce considerente ar trebui „la cerința unor terți” să-și retragă produsul său la insinuări și acuzări neîntemeiate. Totodată, activista scrie că, mai mult, compania producătoare a ținut să o amenințe pe ea prin acea scrisoare, că pentru denunțuri calomnioase și denigrante intervine răspunderea juridică.

„Pe 18 octombrie 2019 a avut loc ultima ședință în care reprezentanții companiei producătoare ne-au amenințat, ne-au insultat și ne-au intimidat deja în persoană chiar în fața membrilor Consiliului pentru Egalitate.”

Alina Andronachi a mai adăugat că decizia poate fi contestată, iar procesul de până la ea a fost unul lung și stresant.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente