(video) Cu o cameră, un scandal și o pisică în brațe. Cum și-a exercitat dreptul de vot candidatul Vitalie Voznoi

asfv

Vitalie Voznoi, unul dintre cei 18 candidați la funcția de primar al Capitalei, a mers să-și exercite dreptul de vot la secția numărul 235 din Chișinău. Acest moment a fost puțin mai deosebit decât pentru ceilalți candidați.

Niciun reprezentat al presei nu a venit să filmeze participarea sa la vot, așa cum s-a făcut în cazul altor candidați. Din acest motiv, Voznoi și-a luat un coleg care să-i filmeze procesul de votare. Atunci când a intrat în secție de votare, reprezentanții comisei i-au interzis colegului său să-i filmeze participarea, întrucât acesta nu avea legitimație de jurnalist. În acel moment a început un conflict dintre observatori și candidat. Observatorii au solicitat intervenția poliției, iar Voznoi a luat aparatul de filmat de la colegul său și s-a filmat pe sine.

Voznoi s-a arătat indignat de faptul că niciun reprezentant al presei nu a venit să-l filmeze, menționând că el a ales intenționat o oră convenabilă pentru aceștia, astfel încât jurnaliștii să reușească să ajungă la secția de votare.

Într-un final, Vonzoi a menționat că a venit împreună cu echipa sa, din care face parte și o pisică adoptată.

„Deși ele nu au drept de vot, noi trebuie să hotărâm și aceste probleme”, a menționat Voznoi referindu-se la pisică și îndemnând oamenii să voteze pentru candidați curajoși.

Reamintim că, astăzi, 20 octombrie, are loc primul tur al alegerilor locale în toate localitățile din țară, printre care și municipiul Chișinău. Cetățenii își vor alege primarii și consilierii locali pentru următorii patru ani. Pe lângă aceasta, în patru circumscripții din țară vor avea loc și alegeri parlamentare. Cetățenii cu drept de vot sunt așteptați la urne începând cu ora 7 dimineața și până la ora 21.00. Urmăriți live toate noutățile de astăzi AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente