(foto) Povești sub cușma lui Guguță. La Costești a „răsărit” ca prin magie cea mai autentică bibliotecă în aer liber din Moldova

collage

Guguță este unul dintre personajele preferate ale copiilor din Moldova, iar cușma lui încăpătoare a devenit și un simbol al prieteniei. La Costești, cușma a „ieșit” din filele de carte și s-a transformat într-o bibliotecă în aer liber, încăpătoare pentru toți cei care vor să împrumute o „poveste” sau pur și simplu să se refugieze sub căciulă.

Lansarea celei mai autentice biblioteci în aer liber din țară a avut loc pe 13 octombrie. Aceasta este amplasată la Costești, lângă casa lui Ion Creangă din Complexul Turistic din localitate.

„Mare a fost bucuria celor maturi să audă glasuri zglobii de copii… Zeci de Guguței și Crăițe au cântat, au dansat, l-au citit pe tatăl şi bunelul lor drag, Spiridon Vangheli, pe care l-au aşteptat cu mult drag”, au menționat organizatorii. 

Edificarea bibliotecii în aer liber „Sub cuşma lui Guguță” a avut loc cu participarea scriitoriilor Iulian Filip și Aurelian Silvestru, Vera Osoianu – directoare adjunctă la Biblioteca Națională, Eugenia Bejan – directoare interimară Biblioteca Națională „Ion Creangă”, Oleg Bodrug – fondatorul editurii „Prut Internațional”, pictorul Alexei Luca, sculptorii Valeriu Rotari și Ion Munteanu – experți în arta lemnului, care au pus mult suflet pentru a întregi sărbătoarea.

1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Credit foto: facebook.com/lacostesti

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente