În viitorul apropiat am putea să nu mai știm câte Like-uri are prietena sau prietenul pe Facebook. Prin urmare, rețeaua socială ar putea ascunde numărul de Like-uri, iar schimbarea este deja la fază de testare cu utilizatori din Australia.

În ultimul timp, predomină tendința ca utilizatorii rețelelor sociale să se „vindece” de obsesia pentru postări senzaţionale, distribuite cu scopul de a atrage cât mai multe reacţii într-un timp scurt. De aceea, administratorii rețelei sociale Facebook urmăresc să ascundă numărul de Like-uri, astfel încât oamenii să nu mai pună accent pe numărul de reacții, dar pe calitatea postării.

„Ca şi până acum, vom putea vedea lista cu persoanele şi tipul reacţiilor avute la postările făcute, dar nu şi numărul total de Like-uri primite. Rămaşi fără motivaţia atragerii unui număr record de Like-uri, utilizatorii se vor putea concentra pe alte aspecte cum ar fi numărul de comentarii primite şi calitatea conţinutului pe care îl distribuie. Cel puţin, asta e teoria”, scrie go4it.ro.

Menționăm că rețeaua de Instagram a implementat recent această schimbare în Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia şi Brazilia. Cert este că măsura luată de Instagram pare să dea rezultate, utilizatorii din tot mai multe ţări observând dispariţia contorului de Like-uri.