(foto, video) „Unu, doi, unu doi… ține-ți vâslele”. De ce merită să redescoperi Moldova pe kayak

collage

„Dreapta, stânga, dreapta, stânga… ne-am sincronizat”. Te-ai gândit vreodată că sincronizarea e într-adevăr importantă? Dacă nu, atunci nu ai fost parte dintr-o echipă cu care ți-ai propus să ajungi din punctul A în punctul B. Atunci când plutești pe Nistru, fie în zigzag, fie rectiliniu, sincronizarea este primordială, și nu e neapărat vorba despre sincronizarea cu ceilalți „plutitori”, pe care îi ai cu tine în kayak, e vorba despre sincronizarea cu tine însuți.

Experiența de a face kayaking pe Nistru este una cu adevărat specială. Dacă crezi că ai străbătut Moldova de la Naslavcea la Giurgiulești, de la Criva la Palanca și nu mai ai ce vedea aici, te înșeli amarnic. Moldova poate fi descoperită și redescoperită în fiecare zi, din diferite perspective, trebuie doar să ne oprim un pic pe loc și să ne facem timp să ne uităm în jur, să vedem apa limpede a Nistrului și soarele cum se răsfrânge în ea, să observăm pereții de peste 200 de metri printre care plutind te simți ca un mastodont rătăcit în natură, să ne reunim cu propriul eu și să ne aranjăm gândurile pe etajere.

Fie că ești sportiv experimentat sau prima dată pui mâna pe vâsle, poți găsi un tur cu kayakul care să ți se potrivească. Poți opta pentru tururi zilnice, personalizate sau cu ghid individual.

5

1

12

Kayakingul este și o modalitate potrivită pentru a petrece timpul cu familia sau pentru a face un teambuilding. Indiferent de câte ore alegeți să mergeți, la sigur veți stabili o conexiune specială cu persoanele alături de care vâsliți.

4

10

11

În timp ce sunteți pe apă, pe lângă faptul că descoperiți Moldova din altă perspectivă, aveți oportunitatea să descoperiți și persoanele de lângă voi. La un moment dat aflați că cineva are un auz muzical perfect și o voce de-ți trec fiorii, altcineva are o frică panică de apă, iar capitanul kayakului nu se orientează în spațiu. Toate lucrurile ușor condimentate cu niște glume și mult râs, vă vor transpune într-o atmosferă cu totul specială, în care timp de câteva ore, veți acționa, deși cu individualitate aparte, ca un întreg organism.

Despre tururile noi, lansate în acest an de către compania kayakingtours, vedeți aici.

În cadrul campaniei „Hai la mine acasă”, dedicată diasporei moldave și nemijlocit cetățenilor, fiecare se poate aventura în a-și explora țara și ulterior, a o promova printre prietenii săi internaționali.

Campania cuprinde și un concurs cu premii, distribuirea de materiale informativ-turistice la intrarea în țară și în mediul digital, precum și o campanie de comunicare națională și externă pe piețele țintă. Pentru a fi parte la concurs, participanții sunt îndemnați să-și împărtășească experiențele pe rețelele de socializare pe Facebook și Instagram, utilizând hashtag-urile #hailamineacasa și #beourguest. Bloggerul Mișa Țurcanu, jurnalista Nata Albot și interpretul Adrian Ursu se alătură campaniei și provoacă localnicii, diaspora și turiștii să-și folosească talentul de povestitor și creativitatea de a relata despre călătoria prin Moldova:

  • Postează un scurt video cu impresiile despre destinațiile și experiențele frumoase pe care le-ați vizitat împreună cu oaspeții tăi.
  • Etichetează în postare pe unul dintre cei trei mesageri ai campaniei: Mișa Țurcanu, Nata Albot sau Adrian Ursu.
  • Neapărat folosește hashtag-urile #hailamineacasași #beourguest.
  • Accesează un kit digital cu sugestii de locuri și experiențe pe care le poți organiza în Moldova pe http://www.moldova.travel/.
  • Mișa TurcanuNata Albotși Adrian Ursu vor alege pe 15 Septembrie câte 3 câștigători, care vor fi premiați cu torbe pline de lucruri frumoase și utile cu logo-ul Moldovei, vinuri legendare și surprize. Câștigătorii vor fi aleși după originalitatea și creativitatea video-ului, dar și potrivit impactului pe rețelele de socializare, ceea ce ar include numărul de like-uri și share-uri. Fii creativ și activ!
  • Pentru cel mai inspirat participant se oferă un premiu mare: un weekend pentru 2 persoane la orice vinărie din țară*.

Cele mai captivante experiențe și noutăți din cadrul campaniei vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook:  Moldova: Discover the routes of life și pagina de Instagram Moldova.travel.

hai

Campania este inițiată de Asociația Națională de Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), în colaborare cu Poliția de Frontieră, cu sprijinul partenerului strategic al industriei de turism, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente