Echipa diez caută corespondenți din liceele din Chișinău și nu doar. Vrem să ne ajuți să scriem știri mai interesante și mai actuale pentru tine și colegii tăi, să găsim domeniile voastre de interes și să le explorăm împreună. Dacă ne poți oferi câteva ore pe săptămână din timpul tău de licean, atunci te invităm să intri în concurs și să ne demonstrezi că ai curiozitate și inițiativă. Mai jos afli cum te alături competiției pentru un loc în echipă.

Concursul va dura 13 zile, începând cu luni, 19 august. În fiecare zi, noi vom posta câte o întrebare legată de activitatea diez al cărei răspuns îl puteți găsi exclusiv în știrile mai vechi publicate pe diez.

Cine poate participa?

# Orice elev/elevă din Chișinău sau din alte localități ale Moldovei;

# Orice elev/elevă care își dorește să-și dezvolte creativitatea alături de membrii dedicați ai echipei diez;

33062134_654983444843695_1371226153867542528_n

# Orice elev/elevă care își dorește să-și dezvolte abilitățile jurnalistice în redacție sau pe teren.

Întrebările vor fi postate în două moduri:

# zilnic, în stories, pe pagina noastră de Instagram @diez_md

# zilnic, în mod aleatoriu, în câteva dintre știrile publicate în acea zi pe diez. Întrebarea pentru concurs va fi scrisă însă cu culoare alb. Pentru a o găsi trebuie doar să inserați textul. 

*Nu vă faceți griji dacă intrați în concurs la câteva zile de la începerea acestuia, întrucât întrebările din știrile publicate în această perioadă vor rămâne acolo pe toată perioada concursului, chiar dacă istoriile pe Instagram vor dispărea. 

Răspunsurile:

# Dacă găsești întrebarea pe stories, răspunde printr-un mesaj la aceasta, pe pagina de Instagram. Dacă găsești întrebarea în știre, răspunde-ne printr-un e-mail la adresele menționate mai jos, cu subiectul „Corespondent din liceu”. Răspunsul va putea fi găsit exclusiv în știrile mai vechi scrise pe diez, de aceea te rugăm să atașezi la răspunsul tău și linkul știrii de unde ai găsit informația.

Cum să ne anunți că vrei să intri în concurs?

Ne trimiți un e-mail cu subiectul „Corespondent din liceu”, la [email protected] și/sau [email protected] cu CV-ul tău și ne spui că ai intrat în concurs. Noi te înregistrăm și apoi îți urmărim răspunsurile. 

Ce se întâmplă mai departe?

În baza acestui concurs, noi selectăm câștigătorii, în funcție de numărul de răspunsuri corecte sau de răspunsul în sine, în cazul în care întrebarea nu va avea doar un răspuns fix. În continuare, vom invita finaliștii la un interviu cu echipa #diez, în care ne vom cunoaște unii pe alții și vom decide cum vrem să lucrăm împreună.

În cazul în care te alegem și ne alegi, responsabilitățile tale pot varia de la scrierea articolelor, până la realizarea de reportaje video, podcasturi sau orice alte idei îndrăznețe sau timide pe care le vei avea. Nu-ți face griji, stabilim împreună câte ore pe zi/săptămână/lună vei lucra, pentru că știm… teze, teme și bacalaureat.

Să recapitulăm:

# Anunță-ne că participi prin e-mail;

# În fiecare zi, între 19 august – 1 septembrie, trebuie să găsești întrebările noastre în știrile acelei zile sau pe pagina de Instagram, în stories;

# Răspunzi în stories sau pe adresa de e-mail;

# Poți intra în concurs și mai târziu de luni, însă nu uita să răspunzi și la întrebările din primele zile ale concursului!

Baftă!

Pentru întrebări, nu ezitați să ne scrieți pe aceleași adrese menționate mai sus.