(video) Îți place fotbalul și vrei să te simți în pielea unui fotbalist? Înregistrează-ți echipa și participă la o competiție de top

dsdsd

Federația Sportivă Națională de Minifotbal din Moldova lansează invitație pentru toți pasionații de fotbal să înscrie echipa pentru a participa la un turneu adevărat. Data limită de înscriere este luni, 19 august.

Federația Sportivă Națională de Minifotbal te invită la cel mai tare turneu 5+1 printre amatori, disputat în weekenduri în cele mai bune condiții, la Urban Arena din Chișinău.Organizatorii asigură desfășurarea meciurilor cu arbitri pentru fiecare meci, medici, mingi pentru fiecare meci, terenuri și vestiare moderne. De asemenea, echipele vor avea vizibilitate pe social media și în presă. Clasamentul va fi actualizat cu statistici interactive.

Campionatul se organizează în Serii cu sistem de promovare și retrogradare:
#1 Seria Națională
#2 Seria A
#3 Seria B
#4 Seria C
#5 Seria Juniori  (categoria de vârstă 14-18 ani, a.n. 2001-2005)
#6 Cupa Moldovei
#7  Supercupa Moldovei (campioana Seriei Naționale contra câștigătoarei Cupei)
#  Ligile A, B, C din Tiraspol (LMFP), informație suplimentară vezi AICI.

Echipele de top vor reprezenta țara pe arena internațională la turneele sub egida European Minifootball Federation (EMF) și World Minifootball Federation (WMF): Liga Campionilor, EuroCup și multe altele, iar cei mai buni jucători vor fi selectați în lotul naționalei Moldovei, care va participa la Nation Games, Campionatele Mondiale și Europene.

Doritorii de a forma o echipă și a participa la MF Series 2019-20 sunt rugați să apeleze la numărul 069068514.

Sezonul fotbalistic va dura în perioada toamna 2019-primăvara 2020.

# Startul campionatului: 31 august – 1 septembrie
# Data limită de înregistrare: luni, 19 august.
#  Întâlnirea cu reprezentanții echipelor: miercuri, 21 august, ora 18.00 – sediul FSNM.
# Tragerea la sorți și stabilirea calendarului competițional: marți, 27 august.

Locul: Chișinău, Telecentru, str. Gheorghe Asachi 23A, Urban Arena.

Deținătorii locurilor 1-3 în fiecare Serie se vor alege cu medalii și cupe din partea FSNM. Fondul total de premii este de peste 100.000 lei.

Seria Națională – Campioana va reprezenta Moldova în Liga Campionilor.

Seria A (1 loc – 9.000 lei, 2 loc – 8.000 lei, 3 loc – 7.000 lei)

Seria B (1 loc – 7.000 lei, 2 loc – 6.000 lei, 3 loc – 5.000 lei)

Seria C (1 loc – 5.000 lei, 2 loc – 4.000 lei, 3 loc – 3.000 lei)

Seria Juniori (1 loc – 3.000 lei, 2 loc – 2.000 lei, 3 loc – 1.000 lei)

Detalii despre Campionat.

# Format: campionat, fiecare cu fiecare (tur/retur, primăvară/toamnă).

# În teren: 5 jucători + 1 portar. 2 reprize a câte 25 de minute fiecare. Mingea – nr.5.

# Lotul echipelor va fi format din maxim 20 de jucători cu vârstă de la 18 ani. Ca excepție pot fi admiși jucători de la 16 ani doar prin cerere și acordul în scris al părinților. Seria Juniori: categoria de vârstă 14-18 ani, a.n. 2001-2005. Acordul în scris al părinților e obligatoriu.

# La competiție nu au drept de joc fotbaliștii aflați sub contract de muncă cu un club din orice ligă valorică la fotbal, futsal sau minifotbal. Fotbaliștii ex-profesioniști (exemplu: Divizia Națională fotbal mare) au drept de joc doar după un an calendaristic de la rezilierea contractului.

# Cluburile se pot înscrie cu 2 sau 3 sau chiar 4 echipe în MF Series. Toate echipele vor avea aceeași denumire și logo. Echipa a 2-a va fi înregistrată în liga inferioară, iar cea printre copii în Seria Juniori. Toți jucătorii din lotul echipei din Seria Juniori (16-18 ani) sau a echipei a doua pot evolua pentru prima, iar cei din prima nu pot evolua în ligile inferioare.

# Fotbaliștii pot juca doar pentru un club sub egida FSNM.

# Perioada de legitimare a jucătorilor (completare a loturilor) va fi prelungită până la 5 septembrie 2019.

# Perioada de iarnă de transferuri și legitimări va avea loc după disputarea meciurilor tur și până la începutul partidelor din retur.

# Nu există număr limită de jucători transferați sau legitimați. Pentru fiecare transfer începând cu perioada de iarnă, noua echipă a jucătorului va achita 100 lei în contul FSNM și 100 lei în contul fostei formații a fotbalistului. Transferul se va efectua cu acceptul jucătorului.

# Jucătorii echipelor retrase sau excluse pot fi legitimați doar dacă echipele retrase sau aceștia au achitat taxele de penalitate stabilite de către C.D. și C.O.

# Fotbaliștii nu au dreptul de a evolua în ghete cu crampoane de tip: soft/firm-ground, artificial grass. Tipurile permise: turf și indoor/court.

# Dacă un jucător va fi eliminat, echipa sa va evolua în inferioritate numerică timp de 5 minute sau până la primul gol primit. Jucătorul eliminat va fi suspendat 1 etapă. Comitetul de Disciplină poate mări etapele de suspendare.

# Jucătorii care vor acumula 3 cartonașe galbene pe parcursul campionatului în partide diferite vor fi suspendați o etapă.# Alunecările sunt interzise, cu excepția când se blochează un șut sau e interceptat balonul (fără contact la adversar).

# Înlocuirile se vor efectua de la centrul terenului, de pe propria jumătate de teren, 1 metru de la linia de mijloc. Suprafața va fi delimitată. Jucătorul schimbat trebuie să părăsească primul terenul.

# În incinta terenului de joc vor fi admiși maxim câte un reprezentant pentru fiecare echipă.

# Echipamentele jucătorilor unei echipe trebuie să fie identice, aceeași culoare, inclusiv jambierele, care sunt obligatorii. Valabil doar pentru Seria Națională și Seria A. (În Seria B, jambierele nu sunt obligatorii, iar în Seria C și Juniori se poate juca și cu tricouri de departajare.)

# În cazul în care se vor întâlni 2 echipe cu aceeași culoare la echipament, oaspeții (nominali) vor îmbrăca tricouri de departajare și vor indica în raport, numerele imprimate pe acestea.

# 2 Mingi de joc pentru fiecare meci. Nike Merlin/Ordem (Seria A) și Nike Strike (Seria A, B, Juniori). Echipele pot evolua și cu propriile baloane. Brandul Nike, categoria similară sau superioară se utilizează fără acceptul adversarului. Celelalte branduri doar cu acceptul adversarului.

# Meciurile se vor disputa pe orice vreme conform calendarului stabilit inițial în fiecare weekend!

# O echipă va avea posibilitatea să transfere un meci doar o singură dată per sezon, cu acordul adversarului, dar și cu o solicitare trimisă până în fiecare zi de miercuri, ora 14.00. Meciul se poate juca în devans sau va fi reprogramat în cel mult 2 săptămâni, în weekend, de comun acord, în caz contrar va fi reprogramat de către FSNM.

# Nu există număr limită pentru schimbarea orei și zilei de joc pentru fiecare weekend (sâmbătă sau duminică). Schimbările pot fi efectuate doar în cazul disponibilității și de comun acord cu toate echipele implicate.

# FSNM acceptă ca meciurile să fie reprogramate și în zile și ore din afara programului de joc (exemplu: zile lucrătoare), dar numai în cazuri speciale, cu acordul FSNM și a adversarului și cu achitarea a 400 lei din partea echipei solicitante.

# Ocupantele locurilor 1-3 în Seriile B și C vor promova în ligile superioare, iar ocupantele ultimelor 3 locuri în Seria A și Seria B vor retrograda în ligile inferioare.

# În cazul refuzului de a promova sau a retragerilor, dreptul de a promova în liga superioară au primele 5 echipe clasate în liga inferioară, urmează cronologic echipelor retrogradate și imediat după, celelalte echipe conform clasamentului din liga inferioară.

# Taxa per meci se achită o etapă în avans.

# Se vor aplica amenzi pentru cartonașe roșii care vor avea efect de suspendare de minim 3 partide, dar și pentru lipsă de disciplină și organizare.

# Reprezentantul echipei va semna un document de răspundere.

# Primele 4 echipe clasate în Seria Națională, dar și câștigătoarea și finalista Cupei vor avea prioritate să reprezinte Moldova și implicit FSNM la turneele internaționale sub egida EMF și WMF.

Detalii suplimentare AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente