(foto) Mai multe raze de căldură și cultură. Ce semnifică noua pictură murală a artistului Radu Dumbravă

8

O nouă pictură murală, realizată de artistul Radu Dumbravă, aduce culoare și emană multă energie. De data aceasta, pictura se află la Cahul și este un rezultat fructuos al colaborării dintre Radu și proiectul La La Play. Pictura este intitulată „Simfonia soarelui” și după cum susține tânărul artist, este a doua pictură murală realizată în orașul Cahul.

Dintotdeauna a avut o pasiune pentru desen, de aceea de mic a învățat să mânuiască cu grijă toate rechizitele care îi puteau asigura un rezultat inedit. Începând cu anul 2013, a găsit un refugiu în picturile murale, astfel a participat în diverse proiecte, care i-au oferit posibilitatea să își manifeste talentul, ca mai apoi, de sine stătător să își reflecte gândurile în propriile picturi. De asemenea, „Simfonia soarelui” este un gând frumos, care a luat naștere cu 3 luni în urmă, iar astăzi este admirat de către locuitorii orașului Cahul.

edit 1

#Geneza „simfoniei”

„Cu 3 luni în urmă am avut o revelație, pe care am reușit s-o ilustrez în mai multe imagini. Totul a pornit de la ideea că fiecare persoană are o putere, o căldură sufletească pe care o poate împărtăși cu ceilalți. La rândul ei, această pictură prezintă un soare, care mai poate fi numit și un generator de lumină și căldură, iar razele acestuia se împletesc în forma unei simfonii. De aceea, această creație poartă numele de „Simfonia soarelui”, a povestit tânărul.

7

De altfel, Radu a mărturisit că această pictură este una mai deosebită decât celelalte, deoarece reprezintă o nouă etapă în cariera sa de artist: „Această pictură este mai deosebită, aici am încercat să merg pe altă cale, una mai creativă, metaforică, iar asta se observă atât din pictură, cât și din denumirea ei”.

edit 2

În timp ce lucra asupra picturii, Radu observase reacțiile oamenilor, care treceau prin apropierea sa, majoritatea fiind uimită de munca și rezultatul acestuia.

„Interesul și intriga erau simțite la maxim. Trecătorii erau curioși, voiau să cunoască ce reprezintă pictura și care este mesajul acesteia. Odată ce le explicam, reacționau pozitiv și ziceau că e bine că la ei în oraș se întâmplă așa lucruri frumoase”, a menționat tânărul.

edit 3

#Scopul „Simfoniei soarelui”

„Aș vrea ca oamenii să primească acea putere și căldură pe care le emană pictura. De altfel, așa se vor putea detașa de rutină, se vor putea refugia și într-un final se vor bucura de frumusețea acestei simfonii”, a mai zis Radu.

ю

9gg

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente