Dodon despre noul Acordul PSRM+ACUM: „Suntem pe ultima sută de metri”

DODON
Foto: Oficial.md

Președintele Igor Dodon spune că se discută în ultima perioadă noul acord al coaliției de guvernare. Potrivit lui, de la începutul acestei săptămâni s-a discutat cel puțin câte două ore pe zi despre document, iar în prezent, se finalizează discuțiile pe reforma justiției. 

Ieri, Vlad Bătrîncea anunța că PSRM cere semnarea documentului în această săptămână sau cât mai curând posibil. Drept răspuns, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a menționat că: „Asigurarea independenței justiţiei este obiectivul principal al guvernului Maia Sandu, iată de ce este important să primim sprijinul total al părților în acest proces. Odată aprobate aceste acţiuni nu vedem niciun impediment în semnarea unui acord, care să specifice clar prioritățile din perioada următoare”.

„Luni 3 ore am discutat la Președinție. Ieri am discutat două ore. Azi tot am discutat. Suntem la ultima etapă a acestui acord. Acest acord va fi contrasemnat și de președintele țării. El are mai multe compartimente – politică internă, reforma justiției. La justiție, în proporție de 90% – 95% coincide tot și la noi și la ei. Am convenit că avem un concept comun”, a spus Dodon.

Totodată, președintele a mai punctat că în noul acord se va specifica că nu se va accepta traseismul politic. Dodon a mai punctat că trebuie să existe și un pact de neagresiune în contextul Alegerilor Locale.

„Dacă finalizăm discuțiile cu privire la reforma justiției săptămâna următoare, sunt sigur că va fi semnat” , a mai spus Dodon.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente