PSRM anunță că acordul provizoriu semnat cu blocul politic ACUM a fost îndeplinit în cea mai mare parte și a recomandat ca fracțiunea Parlamentară să semneze un nou acord. Despre asta a fost anunțat într-un comunicat de presă al formațiunii.

„Comitetul Executiv Politic a menționat că acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte și a recomandat ca fracțiunea parlamentară PSRM să semneze un nou acord”, se menționează în comunicat.

Mai multe despre acordul dintre cele două părți, între timp devenite 3, aici.

Ce se poate întâmpla mai departe?

După cum au menționat și socialiștii în comunicat, marea majoritate a prevederilor din Acordul dintre blocul ACUM și PSRM, de facto fiind deputații a două fracțiuni (PPDA și PAS) și PSRM au fost îndeplinite.

Astfel, în mare parte, Comisiile Parlamentare au fost constituite, directorii CNA și SIS au fost demiși și înlocuiți, datele alegerilor locale a fost stabilită, iar prevederile referitoare la sistemul electoral proporțional au fost votat, fiind în așteptarea unui vot final și trimis spre Președinte la promulgare.