Aquatrade este cea mai mare companie de distribuire a apei potabile din Moldova. În prezent, 700 de oameni lucrează pentru ca în toate magazinele din țară să puteți cumpăra produsele OM, Gura Căinarului, Joy’s și altele. Ți-ai dori să fii și tu membru al acestei echipe? #diez a vorbit cu administratorii, dar și angajații companiei, și îți spune 10 motive pentru care să lucrezi la Aquatrade.

#1 Salariu alb și concediu asigurat (plătit)

La Aquatrade toți angajații primesc salarii albe (oficiale). Plus la asta beneficiază de tot pachetul social, inclusiv și concediu anual de odihnă cu o perioadă de 28 de zile.

„Angajatul poate să-și ia vacanță deja după a 6-a lună de muncă în companie. Fie că vrea să beneficieze de două săptămâni sau o lună, noi mereu suntem deschiși să satisfacem toate nevoile lucrătorilor noștri. Fiecare angajat primește un concediu plătit conform salariului pe care îl primește (media utlimelor 3 luni). Lucrezi 11 luni, te odihnești 1 lună și primești bani pentru asta”, a explicat Mihai Popescu, director HR.

S03_6296

#2 După angajare beneficiezi de traininguri specializate

Aquatrade este compania care se ocupă exclusiv de logistică și vânzări. De aceea, în mare parte, toate trainingurile sunt concentrate pe dezvoltarea cunoștințelor și abilităților personalului de a vinde. Pe lângă trainingurile formale, membrii echipei participă la discuții non-formale cu supervizorii la care fac schimb de cunoștințe, experiențe, dar și își antrenează abilitățile. Punctul forte al acestor sesiuni este că pot fi combinate cu lucrul. De obicei, ele au loc în primele ore ale dimineții (între orele  8-12), iar după-amiază, membrul echipei aplică nemijlocit în practică cunoștințele obținute dimineața. Mai sunt sesiuni care durează o zi și jumătate sau mai mult.

S03_6268

S03_6289

#3 Vei întâlni o echipă prietenoasă

De asemenea, compania promovează insistent consolidarea spiritului de echipă. Team-buildingul reprezintă un element-cheie de păstrare și dezvoltare a relațiilor dintre angajați. Conceptul de „creare a echipei” pornește de la problemele în jurul cărora este concentrat evenimentul de team-building. Tradițional, aceste întâlniri sunt combinate cu distracții și exerciții utile.

S03_6185

„Sunt de un an la Aquatrade. Când am venit în companie nu știam practic nimic despre meserie. Supervizorul meu m-a ajutat foarte mult să înțeleg funcțiile pe care trebuie să le îndeplinesc. Am aflat multe lucruri despre vânzări la trainingul care a durat 10 lecții.Am crescut de la 0 până la 100 într-un timp foarte scurt”, ne-a povestit Denis Goncearenco, agent comercial.

S03_6546

„Sunt în companie de aproximativ 3 luni. După acele trei etape de interviu, am beneficiat de traininguri unde am fost familiarizat cu toate procesele companiei. Pe viitor voi mai participa și la alte sesiuni programate care mă vor ajuta să mă aprofundez în treburile companiei”, a spus Dumitru Gherman, manager logist.

S03_6321

S03_6342

#4 Vei avea acces la cea mai mare bibliotecă corporativă din Moldova

Aquatrade pune mare accent pe autodezvoltarea individuală a fiecărui membru al echipei.Pornind de la acest considerent, conducerea companiei a creat oportunități de autodezvoltare prin achiziții de cărți, audiobook-uri și cursuri video online. Biblioteca companiei Aquatrade este cea mai mare bibliotecă corporativă din Moldova. Colecția de cărți cuprinde peste 4000 de titluri atât în limba rusă, cât și în limba română, iar dacă membrul echipei nu găsește o carte de care are nevoie, compania i-o cumpără. De aceea, fiecare angajat își va putea potoli „setea” de lectură, pentru că are posibilitatea să aleagă dintr-o serie diversă de domenii: vânzări, negociere, comunicare, leadership, finanțe, marketing, psihologie, LNP, istorii de succes ale diferitor companii, cărți biografice. Oricine se poate duce acolo să-și lărgească orizontul de cunoștințe.

S03_6264

S03_6163

„Îmi place să citesc cărți din diferite domenii. Recent am devenit pasionată de cărți de dezvoltare personală. Ultima lectură pe care am finalizat-o se numește „Cum să livrezi fericire”. Este o carte despre cum să angajezi și să lucrezi cu oamenii. M-a ajutat mult să mă perfecționez, m-a educat”, ne-a spus Tatiana Cebanu, operatoare.

S03_6251

S03_6243

#5 Aquatrade oferă șanse tuturor, chiar dacă ești student/ă

Aquatrade îți oferă toate posibilitățile de angajare, chiar dacă nu ai experiență suficientă în vreun domeniu cu care operează compania. Dacă ești student/ă și vrei să câștigi experiență într-o companie profesionistă atunci nu ezita să urmezi o scurtă perioadă de stagiere. Aici vei combina simultan teoria și practica în fiecare zi, astfel te vei dezvolta mai rapid și vei deveni un bun expert chiar de pe băncile universității.

S03_6258

„Sunt studentă la ASEM în anul trei la Managmentul resurselor umane. În luna februarie am venit aici să fac practica și am rămas încă pentru 3 luni de stagiere, după care m-am angajat oficial. În acest timp am reușit să fac cunoștință cu domeniile de recrutare și adaptare la locul de muncă, iar acum în scurt timp am devenit inspectoare de personal.

Am decis să mă angajez în această companie pentru că Aquatrade este lider pe piață, are un colectiv prietenos și foarte binevoitor. În prezent, voi combina studiile la universitate cu lucrul. Plănuiesc să rămân pe mai mult timp aici, iar faptul că lucrez la Aquatrade pentru mine este o istorie de succes”, ne-a mărturisit Mihaela Guzun.

S03_6280

#6 Ghidul expeditorului

Odată ce ești angajat/ă în departamentul de logistică îți va fi mai ușor să înțelegi funcția ta (dacă nu ai experiență suficientă). Pentru că, în acest sens, special pentru expeditori a fost creat un ghid personal care descrie în mici detalii misiunea și rolul lor în această companie.

S03_6270

#7 În scurt timp de la angajare ești avansat/ă în funcție

Aquatrade este una dintre puținele companii din Moldova unde angajații, la scurt timp după angajare, sunt avansați în funcție. Fie de la funcția de merchandiser la agent comercial sau de la contabilă simplă până la contabila principală a companiei.

S03_6197

„Aquatrade este o companie cu potențial uman, unde fiecare angajat este promovat și motivat să lucreze mai bine decât în ziua precedentă. Departamentul nostru de HR promovează personalul mult mai rapid decât alte companii din Moldova. Inclusiv și din acest motiv, Aquatrade a devenit o companie foarte puternică”, ne-a relatat Dumitru Gherman, manager logist.

S03_6303

S03_6172

#8 Transport asigurat în orice punct din Chișinău, suburbii și alte localități

Toți angajații beneficiază de transport gratuit până la locul de muncă. Compania pune la dispoziție 3 autocare pentru locuitorii municipiului Chișinău, ai suburbiilor și ai localităților din apropiere.

S03_6492

„Compania oferă transport asigurat tuturor angajaților. Microbuzele circulă în toate sectoarele Chișinăului. Avem stații speciale de unde angajații ajung la lucru. La fel, sunt oameni care vin din regiuni cu transportul nostru, în special din Anenii Noi, Băcioi, Bubuieci. Transportul circulă în funcție de programul de lucru al personalului. De exemplu, pe operatori și hamali transportul îi aduce la 6 dimineața, iar pe șoferii expeditori la 7.20.

S03_6497

Alți angajați merg cu mașina de serviciu cu care vin dimineața și seara pleacă înapoi acasă. Lucrăm și sâmbăta doar în prima parte a zilei, iar duminica este zi liberă pentru toți”, ne-a explicat Cristina Arsenii, manageră recrutare.

S03_6526

#9 Angajatul are pauză de prânz garantată

Pauzele pentru odihnă și prânz sunt sfinte. Compania are grijă ca personalul să aibă condiții bune de lucru și de odihnă/pauză. În acest sens, în scurt timp va fi amenajată o cantină modernă unde pauza va deveni mai mult decât luarea prânzului. Aici vei avea timp suficient pentru discuții cu colegii, jocuri video, dar și pentru alte lucruri interesante și utile. Mai mult, compania asigură tuturor oamenilor un prânz cu un meniu variat și gustos.

S03_6359

S03_6207

S03_6178

„Prânzul este diferit zi de zi. Mâncarea este consistentă și diferită, de la paste cu pârjoale până la salată cu orez. Totul este gustos și sănătos”, ne-a povestit Vasile Stroguș, depozitar.

S03_6371

S03_6379

S03_6398

S03_6410

#10 Cabinet medical la doar doi pași de la locul de muncă

Aquatrade îți garantează că la locul de muncă te vei simți nu doar confortabil, dar și în siguranță. De sănătatea ta va avea grijă un doctor calificat care îți va acorda primul ajutor medical în cel mai scurt timp.

„Angajații sunt satisfăcuți de serviciile cabinetului medical. Se adresează oricând au probleme de sănătate, iar eu le ofer servicii medicale de calitate. Le măsor tensiunea arterială, le administrez pastile și injecții când e cazul. Înainte de fiecare tură șoferii sunt verificați cu alcotesterul. La acest număr mare de lucrători este obligatoriu să fie un cabinet medical”, a conchis Maria Cerneacshi, asistentă medicală.

S03_6357

La Aquatrade muncesc peste 700 de oameni. Compania este lideră pe piața autohtonă în ceea ce ține de distribuirea apei potabile în toate regiunile țării, mai nou și la Iași, România. „Aquatrade este o companie responsabilă, o companie care îți oferă siguranță în ziua de mâine. Mai mult, mă simt ca acasă, pentru că toți oamenii cu care muncesc cot la cot îmi sunt prieteni. În fiecare dimineață îmi face plăcerea să mă trezesc și să plec la muncă, știind că acolo sunt colegii mei. Și anume datorită întregii echipe compania a obținut acest rezultat marcant. Ea a pornit de la o producere într-un simplu garaj, iar acum a ajuns la procese tehnologice de milioane de euro, fiind cele mai performante din Europa de Sud-Est. Compania are 700 de angajați, iar asta înseamnă că suntem cei mai competitivi din țară”, ne-a vorbit Ion Andriuță, manager audit și dezvoltare.

S03_6226

S03_6222

S03_6148

Vezi și:

(foto) Aquatrade este compania care creează condiții extraordinare de muncă și oferă posibilități de creștere profesională în scurt timp a angajaților