„Partidele nu ar mai trebui să facă concursuri”. Cum a comentat Maia Sandu alegerea directorului CNA

maia-sandu-igor-dodon
Foto: foto: moldnova.md

Prim-ministra Maia Sandu s-a declarat nemulțumită de modul de organizare a concursului pentru alegerea unui director al CNA. Potrivit acesteia, rezultatele au dovedit că „partidele nu pot să organizeze concursuri corecte”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Partidele politice nu pot să organizeze concursuri corecte. Partidele politice nu trebuie să se implice. Concursul nu a fost autentic. E clar că această comisie nu ar trebui să mai facă concursuri”, a spus Maia Sandu.

Prim-ministra s-a referit la maniera de oferire a punctajului pentru candidați, din partea unor deputați socialiști, care au dat punctaj maxim lui Ruslan Flocea, și punctaje minime celorlalți candidați. Performanța a fost de din partea Allei Dolință, care a împărțit câte 1, 2 și 4 puncte la candidați, cu excepția lui Ruslan Flocea care a primit punctaj maxim.

Întrebată despre ce fel de concursuri ar trebui să fie organizate, Sandu a precizat că nu știe, dar așa ceva nu ar trebui să se mai repete. Totodată, aceasta a spus că a transmis nemulțumirile sale inclusiv președintelui, căruia i-a zis că „această evaluare a fost părtinitoare și așa concursuri nu mai trebuie de făcut”.

„Fiecare are răsunsurile sale”, a spus Sandu, când a fost întrebată cum au fost primite contestațiile sale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente