(foto) O soprană din Republica Moldova a câștigat premiul mare și premiul publicului în cadrul unui concurs internațional

Procopovici
Foto: Facebook/Alexandra Procopovici

Alexandra Procopovici, soprana Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, a câștigat premiul mare pentru voce feminină și premiul publicului în cadrul Competiției Vocale VERUM SOLITUS. Concursul internațional, aflat la a doua sa ediție, a fost organizat de Opera Națională a României din Cluj-Napoca.

„Acesta este al treilea concurs internațional în cadrul căruia am câștigat un premiu mare, dar primul în România și primul de o asemenea anvergură! Nu este doar un premiu sau un trofeu – este muncă și colaborare cu teatrele din România pe toată durata sezonului de operă! Cred în forțele mele, pentru că am muncit mult la mine și muncesc și acum, dar, ca să fiu sinceră, mergând la concurs nu credeam în victorie! Și iat-o, în mâinile mele! Anul a început fantastic și nu pot să nu le mulțumesc oamenilor și întâmplărilor din viața mea, oricare ar fi ele, pentru toate lecțiile și experiențele pe care mi le oferă! Îmi păstrez concentrarea și merg înainte!”, a scris moldoveanca pe pagina sa de Facebook.

Potrivit organizatorilor, prin intermediul premiului mare, tânăra are posibilitatea de a semna contracte cu 11 opere, respectiv cu toate instituțiile lirice reprezentate de membrii juriului.

Sursă: Facebook/Alexandra Procopovici

Premiul mare pentru voce masculină a fost acordat orădeanului Sebastian Balaj. Aici găsiți întreaga listă a câștigătorilor.

Sursă: Facebook/VERUM SOLITUS

Actualmente, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” Alexandra Procopovici are în repertoriu opera „Bărbierul din Sevilla”.

Repertoriul său general include următoarele roluri:
# Adina din „L’elisir d’amore”;
# Norina din „Don Pasquale”;
# Lucia din „Lucia di Lammermoor”;
# Gilda din „Rigoletto”;
# Rosina din „Il Barbiere di Siviglia”;
# Regina nopții din „Die Zauberflöte”;
# Carolina din „Il matrimonio segreto”;
# Brigitte din „Iolanta”;
# Marfa din „Mireasa țarului”.

Tânăra colaborează cu dirijorii: Lorenzo Bizzarri (Italia), Andrei Yurkevich (Cehia), Traian Ichim (România), Iuri Parohovnâk (Ucraina), Nicolae Dohotaru (Moldova) , Denis Ceausov (Moldova).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente