Maia Sandu cere demisia conducerii Institutului Național al Justiției: „Procurorii existenți nu vor să-și facă datoria”

yooooo

Prim-ministra, Maia Sandu, cere demisia conducerii Institutului Național al Justiției, instituție responsabilă de pregătirea procurorilor și judecătorilor noi. Potrivit acesteia, este prea puțin ca să fie pe an câte 20 de oameni noi în aceste sisteme, atâta timp cât cei existenți nu își fac datoria.

„23 de zile de când m-am adresat procurorilor și le-am zis că Procuratura e liberă. 23 de zile în care cei 660 de procurori ar fi trebuit să aplice legea. În acestea zile ar fi putut fi investigate zeci de scheme de corupție. A fost mai mult decât suficient ca să înțelegem un lucru foarte grav. Procurorii existenți nu vor să-și facă datoria. Nici în Procuratură, nici în sistemul judecătoresc nu vor să-și facă datoria. Avem nevoie de procurori și judecători noi – tineri, școliți, integri”, a spus Maia Sandu.

Numai că, potrivit acesteia nu ai de unde să-i iei, deoarece singura instituție din stat care pregătește judecătorii și procurorii noi este Institutul Național al Justiției, care anual pregătește doar câte 20 din ei.

„Noi avem nevoie de sute de procurori noi”, a spus Sandu, care a solicitat demisia Institutului Național al Justiției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente