(foto) La La Play Voices 2019. Descoperă eroii proiectului din fiecare cameră a taberei (partea I)

collage

Proiectul de incluziune socială „La La Play Voices” a adunat 130 de copii din toată țara în satul Leordoaia, din raionul Ungheni. Timp de șapte zile, aceștia au parte de lecții în cor, activități interesante și de dezvoltare personală, prin intermediul cărora, obțin noi experiențe și își fac prieteni noi.

Reședința de vară a devenit casa lor de creație și de distracție, locul unde copiii au prilejul să evolueze și să descopere noi experiențe muzicale. Micii eroi sunt găzduiți în 19 camere, dar acestea rămân mai mereu pustii, tinerii fiind implicați în activități pregătite de către organizatori, dar și multe distracții generate de spiritul de echipă al copiiilor.

Cu toate acestea, echipa #diez a surprins rarele momente când gașca dintr-o cameră se retrăgea în spațiul lor de relaxare. Astfel, am luat cameră cu cameră și am  plecat să descoperim și alte laturi, cunoscute doar de cei apropiați eroilor La La Play Voices.

Ce am aflat de la tinerii din primele 3 camere, aflați în continuare:

#Camera 1 – Spațiul unde personajele din basme prind viață, magia este la ea acasă, iar prietenia dintre fete este trăită la maxim

Isumbeli-Nadejda

 

Nadejda Isumbeli este o fană a desenului animat „Prințesa Sofia”, unde este prezentat și personajul îndrăgit al Nadejdei, Sofia, iar tendințele ei muzicale se simt și în dulciurile preferate, întrucât adoră bomboanele Do Re Mi. Are o pasiune aparte pentru Ronaldo. De asemenea, îi plac mașinile marca Volvo.

89-Sirbulet-Tatiana

 

Tatiana Sîrbuleț este o fire plină de energie pozitivă, asemenea personajul ei preferat, Stella, din desenul animat „Winx”. Este o iubitoare a biscuiților Oreo, iar dacă ar avea o mașină, aceasta ar fi o limuzină.

15-16-Botnari-Alina-Adelina

 

Adelina Botnari crede în dragoste și vede frumosul acolo unde alții nu-l observă, de aceea  se regăsește în peronajul Belle din desenul animat „Frumoasa și Bestia”. Adoră acadelele, și crede cu toată inima în faptul că binele mereu învinge răul, iar pentru a fi mai bun este necesar să muncești cu dăruință ca o cenușăreasă.

Alina Botnari este o iubitoare a vatei de zahăr, adorând gustul delicat și savuros al acesteia. Apreciază cultura turcească și complexitatea acesteia, iar serialul ei preferat este „Trădarea”. Dacă ar avea o mașină, atunci ar prefera sa fie o limuzină.

75-Opinca-Xenia

 

Xenia Opincă este o fană a personajului Aladdin în care se regăsește, un carater animat plin de viață, independent și puternic. Pe lângă animațiile internaționale, apreciază mult poveștile populare, preferata fiind „Capra cu 3 iezi”. Viitoarea mașină la volanul căreia se vede, ar fi un BMW, iar la fiecare masă a zilei, ar dori să fie răsfățată cu ciocolată.

24-Cernei-Mihaela

 

Mihaela Cernei preferă filmele în locul animațiilor, filmul ei preferat este Harry Potter cu care aceasta a crescut. Harry i-a atras atenția prin curajul, perseverența și energia pe care o posedă. Îi plac absolut toate bomboanele, iar marca de mașini preferată este „Audi”.

51-Grecu-Daria (2)

 

Daria Grecu este vulpița camerei numărul 1, deoarece se asociază cu spiritul descurcăreț și prezența elegantă. Ar putea să privească la nesfârșit desenul animat „Rapunzel”, căci admiră calitatea de curiozitate și deschiderea către tot ce este nou a Rapunzel. Și-ar dori să găsească un animăluț de companie, similar câinelui eroinei menționate, cu care ar putea  crea o echipă minunată.

Îi plac mașinile Lamborghini, ciocolatele Alionca, iar povestea ei preferată este „Alice în țara minunilor”.

#Camera 2 – gazda Cenușăreselor, a inimilor calde și a sufletelor visătoare

3-Andriescu-Cristina

 

Cristina este originară din satul Gotești, raionul Cantemir. Este o fană înrăită a filmului „Stăpânul inelelor”, iar personajul ce a marcat-o prin inteligență, forță și eleganță este Legolas. De altfel, Cristinei îi place și Johnny Depp, care a jucat în mai multe filme pe care tânăra le-a vizionat.  Îi place să deseneze și consideră că pe lângă muzică, activitatea ei preferată este desenul.

86-Russu-Bianca

 

Bianca Russu este o fetiță de 10 ani, care iubește absolut toate dulciurile. Povestea ei preferată încă din copilărie este „Cenușăreasa”, deoarece personajul Cenușăresei este unul ce o inspiră să fie mereu curajoasă, pozitivă și prietenoasă. Este pasionată de personalitatea Arianei Grande, dar și de piesele acesteia, iar pe viitor ar vrea să aibă și ea succesul Arianei.

53-Gurscaia-Stefi

 

Ștefi Gurscaia adoră să cânte piesa „Me Too” de Meghan Trainor, iar vitalitatea cu care o interpretează ar inspira mulți să-și dorească să devina și ei Ștefi. Încă din copilărie este o fană a păpușii Barbie, iar când stă în bancă la școală are obiceiul să danseze cu picioarele sub bancă în ritmul unei melodii.

67-Mocanu-Ana

 

Ana Mocanu este o fetiță din satul Sculeni, raionul Ungheni. Fotbalistul ei preferat este Cristiano Ronaldo, îi plac ciocolatele și îi place să citească. Este o fire răbdătoare și energică, de altfel depune mult efort în tot ceea ce face.  Cartea ei preferată se numește „13 comori”, iar filmul ei preferat se numește „Nu-i vina mea”.

114-Brasoveanu-Jiulia

 

Giulia Brașoveanu are 11 ani și este pasionată de povești, povestea ei preferată fiind „Frumoasa din pădurea adormită”. Este o fire atentă și încrezută în forțele proprii. Îi place ciocolata, iar marca de mașină pe care o preferă este Alfa Romeo.

30-Corciu-Loredana

 

Loredana Corciu este o fană a dulciurilor. Îi place muzica Arianei Grande și însăși personalitatea Arianei, de la care aceasta se inspiră și vrea să devină din ce în ce mai bună în realizarea visurilor sale.  Filmul ei preferat este „Singur acasă”, întrucât este amuzant și plin de aventuri.

#Camera 3 – locul care găzduiește istorii de viață, glume pe măsură și zâmbete colorate. Toate generate de cele 7 minuni ale camerei

129 - Viorica Perju

 

Viorica iubea să privească Tarzan, dar și Lego Friends, de altfel îi plac și serialele turcești, în special acele seriale în care are rol și actrița ei preferată, Demet Ozdemir. Este o fire romantică și responsabilă. Îi plac ciocolatele, iar povestea ei preferată este „Cenușăreasa”.

12-Boaghi-Natalia

 

Natalia Boaghi este o amatoare a ciocolatelor și a fructelor. Nu este o fire pretențioasă, dimpotrivă se adaptează cu ușurință la schimbări și visează să cânte pe marile scene ale lumii. La televizor preferă să privească mai multe desene animate, printre care „Marta vorbăreața”, „Spioanele” și altele. Povestea ei preferată este Scufița roșie, iar dacă ar avea o mașină, atunci aceasta ar fi vrut să fie un BMW.

49-Golovatenco-Ina

 

Ina Golovatenco este o tânără pasionată de mașinile marca Honda, iar fotbalistul ei preferat este Neymar. Actorul ei favorit este Tom Holand, iar povestea ei preferată este „Alba ca zăpada”, personajul căreia a cucerit-o prin bunătate și grijă, calități cu care se mândrește și ea.

62-Lesnic-Ionela (3)

 

Ionela Lesnic este o clientă fidelă a dulciurilor de la „Bucuria”, întrucât bomboanele acestei firme îi sunt pe plac. Filmul ei preferat este „Maleficent”,de unde a învățat să învingă răul și să devină din ce în ce mai bună. Balada ei preferată este „Balada celor cinci motănași”.

11-Boaghi-Eleonora

 

Eleonora Boaghi preferă ciocolatele Milka și Ferrero Rocher. Îi place desenul animat „Sponge Bob”, iar personajul ei preferat din acest desen este Patrick, o stea amuzantă de mare, calitate cu care se mândrește și Eleonora, simțul umorului. Serialul ei preferat este „Pariu cu viața”, un serial românesc de la care a învățat să lupte și să fie puternică.

19-Buruian-Irina

 

Irina Buruian este o fată de 16 ani din orașul Strășeni. Îi plac ciocolatele, fotbalistul ei preferat este Neymar, iar dacă ar avea o mașină, atunci aceasta ar fi un Range Rover. Cea mai bună poveste în viziunea ei, este „Frumoasa și bestia”. Irina crede că frumosul este relativ și fiecare îl percepe în modul său.

85-Rotaru-Emanuela

 

Emanuela Rotaru nu a fost niciodată interesată de povești, o captivau mai mulți cărțile psihologice. Nici fotbalul nu o impresionează, în schimb îi plac filmele care au tangență cu muzica, cum ar fi „The pianist”. Este o fire realistă și sinceră. Din categoria dulciurilor, îi plac ciocolatele cu lapte, dar și faimoasele ciocolate cu vișină, „Livada Moldovei”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente