CEC are o nouă conducere: Dorin Cimil, președinte; Vladimir Șarban, vicepreședinte; Maxim Lebedinschi, secretar

cimil

Dorin Cimil, numit de către PAS a fost ales în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale. Fostul consilier al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi a fost numit în secretar al Comisiei Electorale Centrale. În funcția de vicepreședinte a fost numit Vladimir Șarban, care a fost propus altă dată în această funcție de Nicolae Timofti. O decizie în acest sens a fost luată de către comisie în ședința de astăzi, la care au participat și cei 3 membri noi numiți săptămâna trecută din partea PAS, PPDA și PSRM.

Dorin Cimil, președinte: 7 voturi pentru, unul contra, o abținere

Vladimir Șarban: 8 pentru, o abținere

Maxim Lebedinschi, secretar General al CEC: 7 pentru, unul contra, o abținere

Din startul ședinței, Veaceslav Agrigoroae a anunțat că își depune demisia din funcția de secretar al CEC, rămânând în continuare membru CEC.

Sergiu Gurduza a anunțat că trebuie ca următoarea persoană din fruntea instituției să fie neafiliată politică. Vladimir Șarban a anunțat numele lui Dorin Cimil.

Propunerea la funcția de vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale a fost făcută de Sergiu Gurduza, care l-a nominalizat pe Vladimir Șarban.

Potrivit Codului electoral, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul CEC activează permanent, ceilalţi 6 membri fiind convocaţi de către Preşedinte la necesitate.

CV-urile noilor membri CEC pot fi accesate pe pagina CEC Moldova.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente