(foto) „Mi-am făcut diferite scenarii cu notele de la examene.” Ionela Tataru, tânăra cu patru de 10 la bacalaureat

collage

10 pe linie la examenele de bacalaureat pare o reușită din domeniul fantasticului. 18 tineri au reușit să demonstreze că dacă depui muncă sistematic și perseverență, fiecare „imposibil” nu e decât o limită impusă de propria gândire. Pentru Ionela Tataru, 4 de 10 la examenele de bacalaureat a devenit o provocare.

Ionela Tataru este absolventa liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală. Tânăra a susținut examenele la limba și literatura română, chimie și matematică, fiind scutită cu 10 din oficiu la limba engleză, deoarece a susținut examenul cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice TOEFL. „Cu toate că inițial, am ales să susțin TOEFL pentru a urma studiile la o facultate din afara țării, faptul că am susținut 3 examene, în loc de 4, a fost un plus pentru mine.”33

„A fost o surpriză frumoasă”

Tânăra a reușit, prin urmare, să ia trei de 10 la bacalaureat și un 9, la limba și literatura română. Ionela Tataru avea nevoie de încă două puncte, respectiv a decis să depună o contestare. „După ultimul examen, mi-am făcut diferite scenarii cu notele de la examene, iar în ziua în care au apărut rezultatele, m-am trezit dis-de-dimineață, un pic îngrijorată, dar foarte curioasă să-mi văd notele. A fost o surpriză frumoasă. Am decis să dau la contestare la examenul la limba română. Cu toate că nu aveam așteptări mari, totuși nutream o speranță că voi primi aceste puncte.”1

Absolventa spune că s-a pregătit sistematic în toți cei 12 ani de școală. „Zi de zi, lecție de lecție, am acumulat cunoștințe, care m-au ajutat să susțin examenul maturității. Am rezolvat foarte multe teste din anii precedenți, ceea ce mi-a format abilitatea de a lucra cu testul și de a-mi repartiza timpul eficient. Totodată, mi-am sistematizat bine informația de care aveam nevoie, făcându-mi notițe, iar în cu o zi înainte de examen o revizuiam.”

Tânăra menționează că s-a pregătit minuțios și în egală măsură de fiecare examen. Atenția prioritară era acordată itemilor provocatori.

44 (2)

„BAC-ul e doar un început”

Printre ore și teste, Ionela, fiind o fire ambițioasă și activă, a reușit să facă voluntariat și să se implice în mai multe proiecte civice. „Pasiunea pentru acestea a început în momentul în care am devenit președinte al Senatului în liceul în care învăț. Totodată, am fost voluntară în cadrul Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor. Am participat la schimburi de experiențe și proiecte internaționale.”

5

2

Vara de după examenele de bacalaureat tânăra planifică să o petreacă alături de cei dragi și să acorde o atenția sporită admiterii la universitate. „ Îmi doresc să petrec cât mai mult timp cu familia și prietenii, fiindcă din octombrie voi pleca la studii.”

Celor care urmează să susțină examenele de bacalaureat, absolventa le sugerează să depună un efort maxim și să rezolve cât mai multe teste din anii precedenți. „Viață ne va oferi examene mai grele, așadar, BAC-ul e doar un început.”

Taguri: #BAC 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente