Crezi că ai urechi mari, dar ți-a fost frică să apelezi la un plastician? Nu ești unicul, vezi top 5 mituri despre otoplastie

operatie-estetica-la-urechi-pret

Trăim într-o epocă în care aspectul fizic și atitudinea față de propria înfățișare contează mai mult decât oricând. Revistele de modă și mai nou chiar rețelele de socializare impun trenduri cu care e tot mai dificil să ții pasul. Zilnic, pe Instagram sunt încărcate peste 95 milioane de fotografii. Se estimează că în 2018 s-a făcut un trilion de fotografii… Toate acestea accentuează dorința tot mai mare a oamenilor de-a arăta perfect. Sub presiunea mediului, orice mic defect poate degenera într-un complex enorm, iar urechile inestetice sunt una dintre cele mai frecvente probleme, care aduc pacienții în cabinetul unui chirurg plastician.

Dacă și tu îți dorești să ai urechi perfecte, este absolut vital să te informezi înainte de o intervenție chirurgicală. Vezi mai jos ce mituri despre otoplastie există și care este adevărul din spatele lor.

Mit #1 – otoplastia este potrivită doar pentru copii

Într-o oarecare măsură, această operație estetică se poate recurge în cazul copiilor care au împlinit vârsta de 7 ani, dar intervenția este perfect aplicabilă și adulților care nu au beneficiat de această procedură în copilărie. Vârsta ideală pentru efectuarea acestei operații este, într-adevăr, de de la 7 până la 14-15 ani, dar totuși cel mai frecvent se adresează la chirurgul plastician anume maturii. În orice caz, rezultatele sunt la fel de bune, atât în cazul grupului tânăr de pacienți, cât și în cazul pacienților maturi, așadar, operația la urechi este potrivită pentru ambele categorii de vârstă.

Mit #2 – remodelarea urechilor poate influența auzul

Operația estetică la urechi nu are ca scop îmbunătățirea capacității auditive, ci a aspectului estetic al pacientului, conducând la o armonizare mai bună a urechii, ca mărime și formă, cu celelalte trăsături ale feței. În aceeași ordine de idei, otoplastia nu scade acuitatea auzului, deoarece nu se intervine mai profund decât asupra cartilajului pavilionului urechii – chirurgul plastician nu atinge decât urechea externă.

Mit #3 – este nevoie de spitalizare după operația estetică la urechi

Această intervenție se poate face cu spitalizarea de numai o zi, întreaga procedură durând maxim 2 ore, sub anestezie locală.

Unul dintre marile avantaje ale acestei intervenții chirurgicale estetice este că recuperarea are loc într-o perioadă scurtă de timp și fără complicații, în majoritatea cazurilor, iar ca preț operația estetică la urechi este mult mai accesibilă, decât alte intervenții plastice. În cazul copiilor, aceștia se pot întoarce la școală în maxim 2 săptămâni, în funcție de individualitatea fiecăruia în procesul de adaptare și recuperare. De regulă, recuperarea are loc în aproximativ 10-15 zile.

Mit #4 – după otoplastie, urechile sunt perfect simetrice

Medicul plastician nu are scopul de a face urechile perfect simetrice, ci de a le corecta forma într-un mod care se va încadra în dorința pacientului și în echilibrul natural al trăsăturilor. Deja s-a demonstrat că fața umană (și corpul, în general) nu este simetric din start, astfel încât oamenii percep frumusețea exact așa – cu mici diferențe între jumătatea stângă și cea dreaptă. Otoplastia corectează eficient, dar subtil forma urechilor, aducându-le la forma cerută de pacient.

Mit #5 – operația de remodelare a urechilor este un moft

Nicidecum. Deși afectează doar 5% din populație, malformațiile la nivelul urechilor sunt greu de ascuns, astfel apar complexele și inhibițiile psihice care duc la subestimare și pierderea încrederii în sine și subestimare. Cu atât mai traumatizante sunt experiențele în urma cărora urechea a avut de suferit brusc și neașteptat – accidentele, traumele, arsurile. În asemenea cazuri, operația de remodelare a urechilor este necesară și reprezintă și o provocare pentru medicul plastician.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente