Rezultatele cu care se mândrește ministra Educației după sesiunea de bază a examenelor de BAC 2019

liliana1

În sesiunea de bază a examenelor de bacalaureat din 2019 au participat peste 17.000 de candidați, și potrivit datelor statistice, aceasta este cea mai onestă generație care a susținut vreodată BAC-ul în Republica Moldova.

„Ieri a fost ultimul examen de bacalaureat din sesiunea 2019. Respectele mele pentru echipa extraordinară, dedicată și responsabilă a Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Mulțumiri tuturor profesorilor și managerilor care au asigurat un proces corect și eficient. Mulțumiri tuturor autorilor de teste. Peste puțin timp vom afla și și rezultatele muncii tuturor elevilor și profesorilor.

Vedeți mai jos doi parametri importanți, după mine. Cum s-a schimbat în timp numărul elevilor care au fost eliminați din examen. Și cum s-a schimbat numărul elevilor care au primit nota 10 din oficiu la limba străină. Eu mă bucur. Dar dumneavoastră?”, scrie ministra pe pagina asta.

Numărul elevilor eliminați

ministra1

Numărul elevilor cu 10 din oficiu la limba străină

ministra2

Testele de examen vor fi verificate până la data de 25 iunie. Rezultatele preliminare vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la data de 26 iunie. Fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate, accesând site-ul web www.bac.edu.md, în zilele de 26 și 27 iunie, în baza unei parole pe care o va obține de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

 

În zilele de 26 și 27 iunie candidații vor avea posibilitatea să depună contestații. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 4 iulie.

 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare apreciază înalt efortul persoanelor implicate în organizarea sesiunii de bază 2019 a examenului de Bacalaureat și le mulțumește pentru colaborare. Elevilor le dorim să obțină rezultate bune în procesul de evaluare și succes la admiterea în cadrul facultăților dorite.

Taguri: #BAC 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente