Ești energic/ă și interesat/ă de treburile UE? Alătură-te inițiativei „Tinerii Ambasadori Europeni”

General

Proiectul EU NEIGHBOURS East lansează un nou apel, invitând tinerii dinamici și entuziaști din Moldova să se alăture inițiativei Tinerii Ambasadori Europeni (YEA). Aplicanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16-25 de ani și să vorbească bine limba engleză.

Candidații trebuie să fie interesați de afacerile UE și de parteneriatul țării lor cu UE, să fie pregătiți să împărtășească cunoștințe și informație, și dornici să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea comunităților lor și a țărilor în general.

Pentru a obține funcția de Tânăr Ambasador European, candidații trebuie să completeze mai întâi acest formular de aplicare online până miercuri, 12 iunie. Candidații își pot exprima motivația printr-un scurt video sau o declarație scrisă și un test scurt despre UE și Parteneriatul Estic. Formularul permite candidaților să își redacteze răspunsurile în orice moment, până la termenul limită de miercuri, 12 iunie 2019.  Vor fi câteva etape în procesul de selecție și, în săptămânile care urmează după termenul limită de aplicare,candidații de succes ar putea fi invitați la interviuri și, în dependență de disponibilitate, ar putea avea ocazia de a participa la o activitate organizată de Tinerii Ambasadori Europeni în țara lor de reședință. În cele din urmă, candidații de succes vor fi evaluați și acceptați de către instituțiile UE. Mai multe informații pot fi găsite aici.

Anul acesta este a patra rundă de înscriere pentru a deveni Tânăr Ambasador European. În cele trei runde anterioare de aplicare, inițiativa a crescut constant, sporind numărul de Tineri Ambasadori Europeni selectați de la 100 în 2016 la aproape 500 în 2018. În ultimii trei ani, ei au participat activ la peste 300 activități, inclusiv vizite la școli și universități, cluburi de discuții ale UE, Școli Europene, participare la Târguri pentru Tineret, activități dedicate protecției mediului și multe altele în toate țările partenere din est. De asemenea, ei au participat și au reprezentat tineretul din țările lor la evenimente și conferințe internaționale.

Inițiativa ‘Tinerii Ambasadori Europeni‘ face parte din rețeaua „Tinerii Vecini Europeni” (YEN) creată de proiectul finanțat de UE „Vecinătatea DESCHISĂ – Comunicare pentru un Parteneriat mai Puternic: conectarea cu cetățenii din Vecinătatea Estică” (EU NEIGHBOURS east).

Dacă ai întrebări, consultă cărțile informative de mai jos.

Află mai multe

Alătură-te celor 4700+ membri ai rețelei ‘Tinerii Vecini Europeni’

Fă cunoștință cu actualii ‘Tineri Ambasadori Europeni’

Tinerii Ambasadori Europeni în acțiune

Verifică e-Cardurile YEA aici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente