(foto, video) Cât costă și cum te înregistrezi pentru o excursie în orașul Prîpeat din Cernobîl

290

Orașul Prîpreat din Ucraina a devenit o destinație turistică destul de populară printre străini. Chiar dacă este o zonă restricționată pentru oameni, ei pot vizita orașul părăsit doar cu acceptarea prealabilă a persoanelor competente, care organizează excursii (ghizi) în acea regiune. V-ați gândit vreodată să vizitați orașul legendă, dar nu cunoașteți cât costă sau cum vă puteți înregistra pentru excursie, atunci echipa #diez a adunat toată informația necesară.

Prîpeat este un oraș părăsit în zona de alienație, care se află în apropiere de frontiera cu Belarus. A fost un oraș destinat în special lucrătorilor ai Centralei Atomoelectrice Cernobîl. A fost părăsit după accidentul nuclear de la Cernobîl în anul 1986. A avut o populație de aproximativ 50.000 locuitori.

#Să înceapă aventura

Prima întrebare la care vă răspundem asta este: „Cât costă excursia?”

Pentru cetățenii ucraineni excursia este mai ieftină, decât pentru turiștii străini. Încă un detaliu important despre preț este că, cu cât e mai mare grupul cu care veniți în oraș, cu atât suma este mai mică. De asemenea, la formarea prețului final contribuie și alte detalii cum ar fi mâncarea sau transportul inclus.

O excursie poate dura de la o zi până la câteva zile, în funcție de cât este de dolofan portofelul vostru și cât entuziasm aveți pentru o asemenea experiență inedită.

Haideți să calculăm cât ne va ieși pentru o excursie de o zi pentru un grup de 15 persoane (turiști străini) cu cină/prânz și transport asigurat. Calculatorul ne indică suma de 83 de dolari de persoană sau circa 1.400 de lei. Iar dacă optați pentru transport personal, atunci veți plăti doar 66.34 de dolari sau 1.100 de lei.

Aici puteți calcula costurile excursiei voastre individuale.

ddd

Costul unei excursii de o zi include: înregistrarea tuturor documentelor necesare (programul excursiei, permis de trecere și de ședere), asigurare medicală, transport asigurat Kiev-Zona de excursie-Kiev, prezența ghidului și harta călătoriei.

Pentru o taxă suplimentară de 5-11 dolari (86-190 de lei) pe persoană, puteți comanda o cină delicioasă și ecologică compusă din 3 feluri. Mai multe detalii despre costuri vedeți aici.

Dacă nu vă interesează vizitarea terestră a orașului, organizatorii vă propun să admirați orașul de la înălțimea unui zbor de pasăre.

Una dintre cele mai memorabile excursii pe care le puteți avea este excursia cu elicopterul la înălțimea de 200-500 de metri. Veți zbura deasupra întregii Zone Cernobîl, care include orașul Prîpeat și Centrala Atomoelectrică.

De asemenea, veți avea posibilitatea să vă apropiați de gigantica antenă (secretă pe timpul Uniunii Sovietice) Cernobîl -2. Înregistrarea foto și video este permisă. Acest tip de excursie este disponibil și pentru persoanele sub 18 ani.

Acest „deliciu” o să vă coste de la 200 până la 2000 de euro, în funcție de aeronava aleasă și numărul de persoane care vor zbura cu dvs. Mai jos puteți vedea prețurile excursiei aeriene.

fdfd

Descrierea excursiei:

Durata excursiei: 3-6 ore (inclusiv cu pornirea de pe aerodrom)

Perioada excursiei: Ziua

Durata zborului: ~ 2 ore cu avionul de dimensiuni mici și ~ 1.15 – cu elicopterul, cu posibilitatea de a prelungi timpul excursiei.

Locul decolării: Aerodromul din periferia Kievului.

Transport: Până la aerodrom – cu un automobil sau microbuz, în aer cu un elicopter sau avion de dimensiuni mici Robinson.


Restricții de greutate: 130 de kg pentru o persoană, 170 de kg pentru 2 persoane și 210 kg pentru 3 persoane.

Mai multe detalii despre această excursie vedeți aici.

La Kiev puteți ajunge prin mai multe căi:

Cu avionul

Cu autocarul

Cu propriul transport.

Cum vă înregistrați?

Pentru a vă înregistra, trebuie să completați formularul de AICI. Fiți atenți când completați câmpurile cu date personale, îndeosebi datele pașaportului, numele și prenumele etc. Dacă veți completa greșit această anchetă, nu veți primi accepțiunea de vizită a Zonei Cernobîl.

Unde vă cazați?

Dacă ați ales o excursie de 2 sau mai multe zile, atunci ar fi bine să vă rezervați o cameră în hotel. 

Pentru mai multe informații accesați pagina Excursiei.

Citește și:

(foto) Povestea tânărului din Moldova care a decis să-și petreacă ziua de naștere la Cernobîl

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente