Prima țară din lume care a acceptat predarea lecțiilor despre LGBT+ în școli. Este aproape de Republica Moldova

image

Scoția va deveni prima țară din lume în care se va preda lecții despre problemele persoanelor LGBT+. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul adjunct al Scoției, John Swinney.

Guvernul a acceptat toate 33 de recomandări incluse în raportul oferit de Grupul de Incluziune Educațională LGBTI, în care sunt incluse o serie de capitole educaționale adresate reducerii bullyingului elevilor LGBT din școli și elaborarea unui curriculum educativ în vederea creării unui mediul prietenos pentru acești copii, scrie pinknews.com.

Așadar, în cadrul acestor lecții despre LGBT, copiii vor studia terminologia LGBT+, teme legate de identitate, lupta împotriva homofobiei, bifobiei, transfobiei și eliminarea prejudecăților în relațiile dintre persoanele de același sex. Totodată, elevii vor fi învățați să promoveze egalitatea dintre oameni.

Exemplul Scoției va fi preluat de alte state precum Wales, Republica Irlandeză și Marea Britanie. Autoritățile deja au început să reînnoiască curriculumul despre educația sexuală în școli și să includă predarea despre persoanele LGBT+.

Primul ministru adjunct a adăugat: „Sistemul nostru educațional trebuie să sprijine pe fiecare pentru a-și dezvolta întregul potențial. Acesta este motivul pentru care este vital ca programa școlară să fie la fel de diversă ca și tinerii care învață în școlile noastre.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente