(foto) Pub 0,5 – unicul local din Cahul care își creează propria bere. Ce prețuri și asortiment puteți găsi

albur7

Inspirația familiei Albur din Cahul vine din anul 2016, atunci când au vizitat Cehia și au rămas surprinși de gustul berii, dar și de atmosfera dintr-un pub autentic. Reîntorși acasă, Eugen Albur împreună cu tatăl său au decis să-și deschidă un local la Cahul, unde să-și producă propria bere bună, iar pub-ul să devină un loc de întâlnire pentru prieteni și pentru discuții profunde.

Din 2016, aceștia au creat 3 feluri de lageruri, Albeer nr. 11, Albeer nr. 12, Albeer nr. 13, au experimentat și au creat și Albur Weissbier. Împreună cu Kiril Zmurciuk au creat primul Pale Ale din Cahul, iar recent, au lansat Albeer Hasdeu IPA, primul Indian Pale Ale din Cahul. Aceștia spun că experimentele nu se opresc aici și vor încerca să creeze cea mai bună bere pe gustul cahulenilor, dar nu numai, deoarece berea din Cahul este disponibilă atât la Chișinău, cât și în U.T.A. Găgăuzia.

Eugen Albur
Eugen Albur

Denumirea berii, vine de la un joc de cuvinte al numelui de familie – Albur a devenit Albeer.

albur1

Comparativ cu berea craft din Chișinău, la Cahul aceasta are prețuri destul de bune.

0,5l la halbă de nr. 11, nr. 12 sau Weissbier costă 15 lei, iar un litru – 30 lei. Iar o,5 de nr. 13 costă 17 lei, respectiv un litru – 34 lei.

albur8

Bucătăria este de asemenea variată și ar mulțumi un iubitor de carne. Un burger este la 50 lei, un ciolan copt la 20 lei, cârnăciorii – 25 lei. Mai multe vedeți în meniu.

albur6

Localul se găsește la Cahul, str. Mihai Viteazul 37. Puteți să-i contactați direct pe pagina lor de Facebook: 0,5 Pub, Cahul

albur13

Iată cum este atmosfera în local.

albur12 albur10 albur9 albur7 albur5 albur3 albur2 albur11

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente