BAC(ovia) 2017. Viceministra Educației spune că testele de BAC sunt depresive: „Se cere descrierea sentimentului morții, sau a unor obsesii maniacale”

bac_examen

Viceministra Educației a fost audiată astăzi în Parlament în privința mai multor probleme iscate în jurul examenelor de bacalaureat din această sesiune. Pe lângă examenul la fizică, în privința căruia Ministerul Educației a constatat că mai mulți itemi au fost formulați greșit, fapt de a condus la depunctarea nejustificată a elevilor, viceministra Lilia Pogolșa s-a referit și la tematica unor teste, care ar fi „depresivă și pesimistă”.

„S-a constatat utilizarea limbajului impropriu și formularea vagă, care nu corespunde cu rigorile de formulare a sarcinilor de lucru, or tematica propusă unor elevi pentru rezolvare, în sesiunea curentă și cea precedentă, au o temă depresivă, pesimistă, ca spre exemplu, descrierea sentimentului morții sau a unor obsesii maniacale în conținutul testului la limba și literatura rusă”, a declarat viceministra în plenul Parlamentului.

Mai jos vedeți declarația viceministrei:

Echipa #diez a cercetat testele la limba și literatura rusă din acest an. Prin urmare, am identificat câteva exemple la care s-a referit viceministra în testul pentru profilul umanist.

rusa

rusa2

Atașăm cele două teste, la profilul real și la cel umanist.

Testul la limba și literatura rusă (profil real) 

Testul la limba și literatura rusă (profil umanist)

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente