Recomandări de evenimente pozitive la care să mergi cu prietenii tăi în prima zi din acest weekend

B1GJ8TA77Q
Foto: Carrie O'Brien

Vara e un întreg weekend pentru unii, pentru alții doar o ocazie bună de a face băi de soare și de a se bucura de fructele de sezon. Pentru noi însă, weekendurile sunt zile pline de evenimente interesante la care vă îndemnăm să mergeți cu întreaga gașcă de prieteni.

#1. Yoga în aer liber

Cei care vor să înceapă dimineața într-un mod relaxant, pot veni începând cu ora 08:00, în parcul Dendrarium. Ora este gratuită. Tot ce trebuie să luați cu voi este o păturică sau un covoraș, dar și haine comode și o sticlă cu apă. Detaliile evenimentul le puteți urmări aici.

 

#2. Hackaton „Just Hack” pentru Reforma Justiţiei

AGER Moldova în parteneriat cu organizația internațională Freedom House organizează un hackathon de 2 zile, pe 24-25 iunie, cu scopul de a genera soluții inovative pentru reforma sectorului justiției. Dacă lucrezi sau studiezi în domeniul jurisprudenței, design-ului, programării, sau ai idei pentru acest hackathon, înscrie-te la proiect prin completarea formularului Google. Evenimentul are loc la Tekwill. Puteți urmări detaliile aici.

 

#3. Ceremonia de absolvire „Promoţia 2017” a Academiei Militare

De la 09:30, în scuarul catedralei „Nașterea Domnului” din Capitală va avea loc ceremonia de absolvire „Promoţia 2017” a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

 

#4. Velo Quest

Un grup de tineri organizează o mică călătorie pe biciclete în centrul Chișinăului. Pe parcursul plimbării participanții vor afla detalii despre misterele orașului, dar și istoria anumitor locuri. Toate persoanele interesate sunt așteptate pe data de 24 iunie 2017, la ora 11:30 în Parcul Central (Grădina Publică „Ștefan cel Mare”), locul exact fiind indicat în fotografia de mai sus.

Evenimentul va avea loc între orele 12:00 – 17:00. Toți participanții vor avea nevoie de o bicicletă, cu scopul de a se deplasa mai ușor și mai rapid între obiectivele alese. Taxa de participare constituie 10 lei, reprezentând o sumă simbolică, ce va fi donată ulterior pentru o cauză nobilă (un caz social). Doritorii pot participa şi cu rolele.

Detalii despre acest eveniment puteți găsi pe Facebook.

 

#5. Ospățul Sânzienelor, de Ziua Universală a IEI

Ia cu tine prânzul de acasă, îmbracă cea mai dragă cămașă tradițională pe care o ai și vino la cel mai mare picnic cu miros de IE. Revista EA.md și Asociația KLumea te invită pe 24 iunie, de ZiuaUniversală a IEI, la cea de-a IV-a ediție a „Ospățului Sînzienelor”, prânz de fete în ii care se ține pe iarba din fața Catedralei, chiar în centrul Chișinăului.

Ai garantate din partea organizatorilor socializarea, specialiști care știu să facă IE și te pot învăța și pe tine, mame care educă pruncilor din fașă încă dragostea pentru tradiții și o provocare, pe care o vom dezvălui în scurt timp.
Cheamă gașca de prietene și savurați împreună gustul prânzului pe iarbă, purtând ii – așa precum strămoșii o făceau.

Evenimentul începe la ora 12:00. Află aici detalii.

 

#6. Free Book Club with Will Dikson

ALC Buiucani vă invită la Clubul de Carte cu Will Dickson, cronicar și scriitor din New York! Sâmbata, 24 iunie, începând cu ora 12:00, veți lectura „All Ahead of Them” de Tobias Wolff. Citiți istorioara și veniți la ALC Buiucani pentru a discuta la subiect cu Will Dickson, vorbitor nativ american. Adresa: str. Ion Creanga 16/2. Pentru detalii accesați pagina de Facebook.

 

#7. Students Fashion Show

Universitatea Tehnică a Moldovei invită toți pasionați de industria fashion, profesioniști din domeniu și cei care aspiră de a deveni un specialist competent în design vestimentar să participe la evenimentul „Students Fashion Show – 2017”. În cadrul evenimentului vor fi prezentate colecțiile vestimentare ale studenților specialității „Design Vestimentar Industrial”, realizate în cadrul proiectelor de licență în anul universitar 2016/2017. Se va desfășura concursul colecțiilor vestimentare elaborate de către absolvenți. Evenimentul are loc la Tekwill, de la ora 16:00. Pentru detalii, accesați pagina de Facebook.

 

#8. Păstrați iubirea. Protejați familia de violență

Autoritățile au demarat o campanie socială prin care vor să promoveze iubirea și să atenționeze cetățenii să-și protejeze familia de violență. Pentru aceasta, sâmbătă, 24 iunie, în centrul Chișinăului se organizează un concert cu un program divers. Intrarea la eveniment este gratuită.

Evenimentul include în program un amalgam de stiluri muzicale, de la folclor, muzică clasică, până la pop-rock, arii celebre din opera marilor compozitori universali, precum și din creația maeștrilor Eugen Doga, Constantin Rusnac, Anatol Chiriac. Duete de artiști vor încerca să împletească stilurile între ele și să transmită prin muzică mesaje de dragoste.

Evenimentul este organizat de Primăria Chișinău, în parteneriat cu Asociația Promo-Lex și Inspectoratul General de Poliție. Acesta va începe la ora 18:00 în scuarul catedralei „Nașterea Domnului”, iar în caz de ploaie concertul se va petrece la Filarmonica națională. Aflați programul evenimentului aici.

 

#9. ART’n’MOVIE

E deja vară, iar tu încă nu ai reușit să petreci niciun weekend fiind calm, relaxat și liniștit?  Clubul Interact Chișinău îți oferă această oportunitate. Pe 24 iunie, în curtea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice vino să asculți tinerii artiști din țara noastră, să apreciezi arta excepțională autohtonă și să ai parte de o seară de sâmbătă perfectă.

La eveniment aveți ocazia să vedeți o expoziție de picturi, un fashion show și un mic concert de muzică acustică. La sfârșitul evenimentului va fi ecranizat un film artistic vechi pe care îl veți privi sub cerul înstelat. Evenimentul începe la ora 16:00. Aflați aici detalii.

 

#10. Seara Ansamblurilor cu Pian

Pentru o seară elegantă, ești invitat la Muzeul Național de Artă a Moldovei la Seara ansamblurilor cu pian, un nou concert în cadrul Festivalului Internațional „Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră”, ed. a XV-a. Va evolua Cvartetul Național de Coarde condus de Cristian FLOREA și Angela SOCOLOV (pian), care vor interpra Cvintetul op. 57 de ȘOSTAKOVICI. Prețul biletului este de 50 de lei. Poți afla aici detalii despre procurarea biletelor și întregul program artistic.

 

#11. JAM Session. Gazdă: trupa Flat Foot (Suedia)

La Uptown are loc un Jam session cu trupa suedeză Flat Foot, care va jammui împreună cu muzicienii de la noi.
Tema gemului: rock’n’roll. Artists support: 50 de lei. Evenimentul începe la ora 20:00. Urmăriți aici detaliile.

 

#12. Malmzeit: Serviciul De Livrare Heavy Me(n)tal – concert

Trupa MALMZEIT este un duet de heavy metal unic, fondat în 2003 în Germania de către artiștii Earl și Grey. Cei doi își cântă muzica heavy metal brutală întotdeauna numai șezând, îmbrăcați în mod adecvat și consumând un asortiment bine ales de ceai de plante. Dacă ți-am trezit curiozitatea, concertul va avea loc sâmbăta aceasta, de la ora 20:00, la Colegiul de arte plastice „Alexandru Plămădeală” (str. Independenței, nr. 1). Intrarea este liberă. Detalii despre eveniment puteți vedea și pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente