Folclor, muzică clasică sau pop-rock. Un amalgam de stiluri muzicale la un concert gratuit în centrul Capitalei

img (1)

Autoritățile au demarat o campanie socială prin care vor să promoveze iubirea și să atenționeze cetățenii să-și protejeze familia de violență. Pentru aceasta, sâmbătă, 24 iunie, în centrul Chișinăului se organizează un concert cu un program divers. Intrarea la eveniment este gratuită.

Concertul de sâmbătă încheie campania „Protejează familia de violență”, dând startul altei campanii – „Arta contra violenței”.

Evenimentul include în program un amalgam de stiluri muzicale, de la folclor, muzică clasică, până la pop-rock, arii celebre din opera marilor compozitori universali, precum și din creația maeștrilor Eugen Doga, Constantin Rusnac, Anatol Chiriac. Duete de artiști vor încerca să împletească stilurile între ele și să transmită prin muzică mesaje de dragoste.

Orchestra simfonică condusă de dirijorul Dumitru Cârciumaru va reuni instrumentiști de forță din orchestrele Chișinăului. Vor evolua: Surorile Osoianu, Ansamblul „Plăieșii”, Ansamblul municipal de dansuri populare „Mărțișor”, solistele Operei Naționale: Mariana Bulicanu, Ghiulnara Răileanu, Tatiana Vârlan, Dumitru Mâțu (Brio Sonores), precum și Viorel Burlacu, Felicia Dunaf, Gloria Gorceac, Diana Brescan, Lavinia Rusu, elevi și profesori de la Liceul „Ciprian Porumbescu”. Vor răsuna experimente muzicale în interpretarea lui Andrei Glavan (trupa RUPT), Eva Timuș, Tania Cerga. Trupele de dans „Teo  Dance” și „Kinetix Urban Dance” vor prezenta publicului valsuri și tangouri celebre.

Evenimentul este organizat de Primăria Chișinău, în parteneriat cu Asociația Promo-Lex și Inspectoratul General de Poliție. Acesta va începe la ora 18:00 în scuarul catedralei „Nașterea Domnului”, iar în caz de ploaie concertul se va petrece la Filarmonica națională.

Campania „Protejează familia de violență” este desfășurată de către Asociația Promo-LEX, împreună cu Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, Asociația împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”,  în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliție al MAI, în perioada 15 mai – 25 iunie 2017.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente