(program) Ce evenimente vor fi organizate de Ziua internaţională a muzeelor şi Noaptea europeană a muzeelor

IMG_2456z
Foto: nationalmuseum.md

Pentru al patrulea an consecutiv, Ministerul Culturii al Republicii Moldova organizează Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor. Muzeele din Republica Moldova s-au înscris în circuit, reuşind să atragă un public tot mai mare şi mai divers la această manifestare de amploare. Programul Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor în Republica Moldova cuprinde o suită întreagă de evenimente culturale organizate de muzeele naționale și cele peste 60 de muzee din 22 de raioane care și-au anunțat programul.

Ministra Culturii, Monica Babuc, a afirmat că cifra vizitatorilor în cadrul Nopții Europene a Muzeelor este în creștere, la edițiile anterioare fiind înregistrați peste 55 mii de vizitatori doar la muzeele naționale. Totodată, ministra a invitat publicul interesat să participe la acțiunile organizate de Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, instituțiile muzeale din întreaga țară oferind un program vast de acțiuni adresate publicului de diferite vârste.

În sprijinul bunei desfăşurări a evenimentului, transportul public va fi redirecționat de pe str. 31 August 1989 în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni şi A. Puşkin, precum și pe str. M. Kogălniceanu în perimetrul străzilor Sfatul Țării și Maria Cibotari şi sistarea accesului şi parcării în perimetrul acestor străzi a transportului privat în data de 20 mai 2017, între orele 17.00-02.00.

Programul evenimentelor este atașat:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente