Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a emis un raport de monitorizare a pagubelor înregistrate în urma ninsorilor ce au căzut în perioada 20-21 aprilie. Conform informațiilor prezentate, în total, pe republică au fost afectate 34,4 mii ha exploatații agricole.

În baza informațiilor prezentate de comisiile speciale din cadrul Direcțiilor Raionale Agricultură și Alimentație, s-a constat faptul că, în sectorul vitivinicol, gradul de afectare a culturilor este de 43%. În total circa 1400 hectare au avut de suferit din 170 gospodării. Din cauza variațiilor meteorologice nefavorabile, cel mai mult a fost afectată vița-de-vie tânără care nu a rezistat cantității prea mari de zăpadă.

Cele mai afectate raioane sunt Teleneşti, Ialoveni, Călăraşi, Căuşeni, Ungheni, Taraclia, iar cele mai mari suprafețe afectate sunt Călăraşi, Ialoveni, Basarabeasca, Taraclia, Cahul.

În total, pe republică au fost afectate 34,4 mii ha exploatații agricole, conform datelor prezentate de către Direcţiilor raionale agricultură şi alimentaţie, inclusiv:

# Culturi legumicole- 122, 4 ha
# Culturi de câmp – 19, 4 mii ha
# Culturi multianuale, inclusive vița-de-vie- 14, 9 mii ha
# Altele, total, inclusiv:
– Sere – 28 326 m2
– Pepeniere -15.69 ha
– Depozite cerealiere-105.00 m2