Recomandări #diez: 12 evenimente pentru cei care nu vor să stea acasă vineri, 12 mai

95PXPVXO9B
Foto: Stocksnap.io

Știm că aștepți cu nerăbdare ziua de vineri pentru a scăpa de griji și a te relaxa. #diez a selectat cele mai importante și mai interesante evenimente ce vor avea loc pe 12 mai, așa încât tu să ai parte de o zi de vineri cât mai distractivă.

#1. DIY Club: Markers+Canvas=LOVE

Este ultima lună a primăverii! Un anotimp, care anul acesta, nu ne-a lăsat să ne plictisim (*If you know what we mean). De aceea ARC îți propune să vii vineri, pe 12 mai, cu un tricou//espadrile//geantă, orice element din țesătură. Cu ajutorul markerelor speciale și a voluntarilor, vei putea crea diferite desing-uri, astfel ca acestea să arate proaspăt și nou-nouțe. Vino, mai bine la ARC și decorează-l. Intrarea la centru se face doar cu prezentarea unui document de identitate: buletin, pașaport, carnet de elev/student, adeverință de naștere, etc. Participanții mai mici de 14 ani, trebuie să fie însoțiți de un adult. La intrare veți fi întâmpinați și escortați de voluntarii ARC. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#2. Concert pentru tineret – De Ziua Europei

12 mai, ora 18:00, Sala Mare. Concert pentru tineret – De Ziua Europei. În program: capodopere ale muzicii clasice europene. Soliști:
Tatiana Costiuc, soprano, Maestru în Artă, Serghei Pilipețchi, tenor, Denis Râșcovoi, violoncel, Ana Oboroc, vioară, Radu Rățoi, acordeon, Ivan Brânzari, flaut, Tiraspol, Mâtcu Lotana, vioară, Bender. Ansamblul „Волшебные флейты” (Tiraspol), Ansamblul de dans „Soare”, „Versia”, „CrisSryle” (Artico). Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale. Capela Corală Academică „Doina” director artistic și prim-dirijor – Ilona Stepan, Artistă Emerită. Intrarea este liberă. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#3. Rockit Startup Competition

Rockit Digital Conference ’17 revine la Chișinău în perioada 11-12 mai. Timp de două zile, ai șansa să întâlnești profesioniști din lumea digitală, să înveți din experiența și recomandările lor și să fii în pas cu inovațiile în online. Evenimentul, care va avea loc în noul Centru de Excelență în domeniul TIC, „Tekwill”, va aduce un mix al celor mai eficiente instrumente, strategii de promovare și oportunități din zona digitală, comunicare cu Digital Natives și cele mai bune practici din lumea startup-urilor. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#4. Poetry Slam III

Poetry Slam este o competiţie ce se adresează amatorilor de poezie care vor să-şi recite public propriile textele într-o atmosferă informală. Publicul prezent îşi asumă rolul de juriu, fiind cel care numeşte câștigătorul, de aceea este încurajat sa fie participativ. Poetry Slam va consta din două runde: prima pentru toți participanții, și cea de-a doua, în timpul căreia va fi votat finalistul. Centrul Cultural German AKZENTE în parteneriat cu Biblioteca Municipală “B.P. Hașdeu” au organizat pentru prima dată Poetry Slam în primăvara anului 2016. În anul 2017 ne propunem un Poetry Slam adresat tinerilor cu categorii de vârstă diferite pentru a asigura o concurenţă echitabilă potrivit vârstei. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#5. Networking la un pahar cu vin

Chişinău Afterworks revine cu un nou eveniment care-şi propune să adune multă lume bună, într-o ambianţă de seară relaxantă şi productivă. Taxa include o cafea, un ceai, sau un soft drink, fourchette și un pahar de vin + participarea la tombola cu premii – oferite de parteneri. Chișinău Afterworks este un eveniment de socializare într-o atmosferă degajată. Obiectivul este de a oferi participanților posibilitatea de a face cunoștință, a socializa, interacționa și de a construi viitoare parteneriate. Taxa de intrare: 100 lei. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#6. Spectacolul Căsătoria

O întâmplare absolut incredibilă în două acte. O căsătorie anunţată, o fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi care se ceartă pentru mâna fetei, iar cea care trebuie să lămurească situaţia este o peţitoare. O analiză comică despre schimbarea care se produce în viaţa fetelor în momentul măritişului. Încercarea de a-şi găsi „alesul” potrivit naşte disperarea – iată o problemă a fetelor din toate timpurile şi toate locurile. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#7. Seara animației româno-poloneze

Filmul spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ținut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei, și abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei. Ministrul de Externe al României la vremea respectivă, Adrian Cioroianu, și-a prezentat demisia, în timp ce, în Polonia, trei doctori sunt încă judecați pentru moartea lui Crulic. Filmul povestește însă drama cu un umor proaspăt care te face să râzi și să plângi în același timp. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#8. Master Class / Torro Wine Club

Vineri, 12 mai, orele 19:00, sunteți invitați la un #MasterClass și o seară cu#Sommelier în incinta noului local #TorroWineClub, str. Armenească 44. Preț pentru persoană – 250 lei. Iubitorii de vin vor avea ocazia să învețe din experiența sommelierului Andrei Țurcanu, să acumuleze cunoștinte despre arta degustării și despre asocierea vinurilor Chateau Vartely Wine. Culture and Leisure Resort cu gastronomia de la Torro Wine Club. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#9. Comics Yard- Concert sub BEC #6

Curtea celui mai colorat și ospitalier hostel din Chișinău, Funky Mamaliga Hostel, se reanimează și devine Comics Yard. Muzică suculentă, benzi desenate de la GeekOn Comic Shop, discuții tematice și stări văratice la un cozy Concert sub BEC .

19:00 – Octavian Curoșu speech despre benzi desenate
19:30- Concert alături de The Glimpse, Sillage și Cosmos in Buzunar
22:00- 3.00 Afterparty. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#10. Spectacol Florin Coșulet (Sibiu, România)

Florin Coşuleţ, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, aduce în premieră la Chișinău spectacolul „Nimeni nu ştie ce e în inima mea”. Vino să-l vezi într-un one-man show absolut special, care va conține poezie, actorie și umor. „Nimeni nu ştie ce e în inima mea” este unul din cele mai longevive spectacole de cafenea din România. Secretul acestui performance teatral complet: este mereu altfel! Artist fee: 50 lei. Uptown Cafe, vineri, 12 mai, ora 20:00! Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#11. Noaptea Reducerilor la Shopping MallDova

Shopping Malldova te așteaptă la Noaptea Reducerilor. Premiile și surprizele nu vor lipsi din program. Visezi la cea mai lungă noapte de shopping? Acum ai ocazia să vii cu familia sau prietenii la cea mai tare petrecere organizată de Shopping MallDova – „Night shopping party”, unde vei avea parte de reduceri, promoții exclusive și multe surprize. Doar pe 12 mai, între orele 20:00 și 00:00, ai ocazia să faci cumpărături la prețuri „wow”. Magazinele de îmbracăminte, lenjerie, încălţăminte, cosmetice şi parfumuri, precum şi cele de bijuterii şi accesorii te surprind cu reduceri de până la 70 %. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#12. National Council Meeting 2017- Republic of Moldova

Ești student la drept? Peste 50 de studenți, 2 zile, traininguri, workshpuri, conferințe și multe altele pe 12-13 Mai, la Întrunirea Consiliului Național ELSA (National Council Meeting). National Council Meeting sau Adunarea Generală a membrilor ELSA, este o întîlnire statutară a membrilor ELSA, de pe tot teritoriul Republicii Moldova, aceștia desfășurîndu-și activitatea în una din următoarele grupuri locale: ELSA Cahul, Elsa Bălți, Elsa Chișinău. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente