Atacul armat din Londra: Printre răniți sunt cetățeni de 10 naționalități

1812969_1280x720

Prim-ministrul britanic Theresa May a confirmat joi că persoanele rănite în atacul de miercuri din fața Palatului Westminster sunt de mai multe naționalități și includ 12 britanici, trei elevi francezi, doi români, patru sud-coreeni, un german, un polonez, un irlandez, un italian, un chinez, un american și doi greci, transmite Agerpres.

În atac au fost răniți și trei polițiști. Trei persoane și-au pierdut viața în incident, un polițist britanic de 48 de ani, Keith Palmer, un bărbat între 40 și 50 de ani și o femeie de 43 de ani, Aysha Frade, care avea naționalitate britanică, dar era de origine spaniolă. Autorul atacului a fost împușcat mortal de poliție.

Într-o declarație făcută în Camera Comunelor, May a mai informat că autorul atacului, pe care l-a numit ‘o figură periferică’, era născut în Marea Britanie și a fost anchetat de serviciile de informații interne MI5 pentru legături cu extremismul violent. ‘Nu era inclus în actualul tablou de intelligence. Nu existau informații cu privire la intențiile sale sau la complot’, a spus ea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente