Topul celor mai prietenoase orașe din lume. De ce merită să le vedeți și voi

skyview-queenstown

In timp ce unele orase din lume si chiar europene turistii sunt speriati de atentate, exista locuri linistite, sigure si mai ales in care localnicii intampina cu zambete turistii. Iata care sunt cele mai prietenoase cinci orase din lume, in care s-ar putea sa fiti uimiti de cat de bine va veti simti. Cele mai prietenoase orase din lume au fost votate turisti din intreaga lume pe site-ul TravelandLeisure:

5. Queenstown

5. Queenstown

Autoproclamata capitală a aventurii în lume, Queenstown – oraș din Noua Zeelandă – este recunoscut pentru bungee jumping, jet boating, skydiving și alte activități care vă fac să trăiți adrenalina la maxim, fapt pentru care cei mai mulți turiști internaționali l-au votat printre cele mai prietenoase orașe datorită atmosferei relaxante.

De vazut in Queenstown: Lake Wakatipu, Coronet Peak, Skippers Canyon, Kiwi Birdlife Park

4. San Miguel de Allende

4. San Miguel de Allende

San Miguel de Allende este un oraș minunat din Mexic în care localnicii și turiștii se întâmpină cu zâmbete. Recunoscut pentru arta și arhitectura, orașul se afla în Patrimoniul UNESCO.

De văzut în San Miguel de Allende: Museo La Esquina, Canada de la Virgen, La Parroquia, Casa de Cultura Banamex, San Miguel Parque de Aventuras.

3. Chiang Mai

3. Chiang Mai

Romantic, fermecător și distractiv, Chiang Mai bifează toate capitolele. În plus, locuitorii sunt deschiși și primitori față de turiștii străini, așa că nu aveți niciun motiv să nu treceți prin Chiang Mai când mergeți în Thailanda.

De văzut în Chiang Mai: Wat Prathat Doi Suthep, Chiang Mai Gate Market, Elephant Nature Park, Wat Chedi Luang, Doi Suthep.

2. Charleston

2. Charleston

Charleston, aflata în statul Carolina de Sud, este cel mai prietenos oraș din America. Aceasta destinație fascinează prin istoria locului, remarcata în arhitectura clădirilor, multe construite în stil britanic. În Charleston veți observa cât de cochete sunt restaurantele din centrul orașului și vă veți bucura de o atmosferă boemă specifică secolelor trecute.

De văzut în Charleston: Magnolia Plantation and Gardens, Middleton Place, Waterfront Park, Drayton Hall, Johns Island

1. Thimphu

1. Thimphu

Dacă cele mai multe țări din lume își măsoară nivelul economic prin PIB, Bhutan are o alta metoda de măsurare: indicele de fericire. Astfel, în 2016, peste 43% din locuitori s-au declarat „profund” fericiți – o stare care parcă plutește în aer liber în capitala Bhutanului. De aceea Thimphu a fost votat cel mai prietenos oraș din lume de către turiști de pe întreg globul, mai ales că oamenii sunt calmi și binevoitori.

Thimphu este un loc unde natura se îmbină armonios cu efervescența de pe strada. Dincolo de faptul că este un oraș cu trafic rutier intens, aici nu există semafoare. Însă chiar și așa oamenii nu se supară și trăiesc în armonie cu lucrurile de care se lovesc zi de zi. De altfel fericirea interioară (fără consumerism) este filosofia religiei budiste.

De văzut în Thimphu: Templul Changangkha Lhakhang, Fortăreața Trashi Chhoe, Rezervata Motithang Takin, Mânăstirea Dechen Phodrang.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente