Urmează un curs online gratuit pentru a afla cum să atragi finanțare externă pentru afacerea ta

42FAQG47SF

Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic a lansat încă un curs online gratuit pentru toți cei interesați de inițierea unei afaceri în domeniul industriei creative. Este vorba despre Cursul de crossover și fundraising. Pe #diez găsiți lista tuturor cursurilor disponibile.

Cursul este condus de Dr. Lidia Varbanova (www.lidiavarbanova.ca), consultant internațional, antrenor și cercetător în domeniul artelor, culturii și al industriilor creative. Cursul se concentrează asupra metodelor alternative de strângere de fonduri care ajută companiile de start-up în artă de a face primii pași. Acesta este conceput în mod logic să acopere elementele de bază ale inovației și antreprenoriatului, modelele de afaceri cheie, conținutul de bază și structura unui plan de afaceri în domeniul artelor, precum și cadrul crossover între artă și alte sectoare din economie care duc la dezvoltarea creativă a orașelor, clusterelor creative și a altor forme strategice de colaborare. Pentru parcurgerea celor trei lecții aveți nevoie de aproximativ 30 de minute. La finalizarea unui scurt test, veți primi un certificat.

Lecția 1. Antreprenoriat și inovație: Vectori pentru colectarea cu succes a fondurilor

Pentru introducere, Dr. Lidia Varbanova definește antreprenoriatul din mai multe perspective și explică prin ce se deosebește un antreprenor care activează în domeniul cultural. Tot aici, veți înțelege rolul inovației în cadrul unei afaceri și cum aceasta te poate ajuta să atragi finanțare externă.

Lecția 2. Modele de afaceri și finanțare externă pentru companiile nou-înființate în sectorul creativ

Lecția vă prezintă pașii pe care trebuie să-i întreprindeți la lansarea unei afaceri în domeniul cultural: de la elaborarea modelului de afaceri și până la căutarea finanțării externe. Veți răspunde la câteva întrebări esențiale în urma cărora veți înțelege tot de ce aveți nevoie pentru a iniția afacerea.

Lecția 3. Cooperările intersectoriale. Un catalizator pentru o planificare eficientă a afacerii

Planul de afaceri este o etapă importantă la care stabilești componentele strategice și funcționale ale unei afaceri în domeniul artei. De asemenea, la această lecție veți afla despre importanța stabilirii cooperărilor cu alte sectoare.

La sfârșitul celor trei lecții, autoarea cursului vă pune la dispoziție și câteva linkuri utile ale unor articole, studii și cărți online, care vă vor ajuta să pătrundeți în esența tematicii studiate. Ulterior, veți avea ocazia să cercetați câteva exemple ale unor afaceri internaționale.  La final, vă așteaptă testul. Dacă veți răspunde corect la 10 din 12 întrebări, veți obține un certificat. Puteţi reveni la materialele cursului și încerca să treceţi testul din nou.

Cursul poate fi accesat AICI.

Aflați aici detalii despre pașii de urmare a unui curs până la primirea certificatului. Într-un articol anterior puteți vedea întreaga listă de cursuri oferite de Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic.

***

„Articolul a fost produs în cooperare cu  Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018 – culturepartnership.eu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente