7+1 destinații pentru a face shopping în Europa la care puteți ajunge cu zbor direct din Chișinău

travel-8-main-europe-best-destinations
Foto: Europe Best Destinations

Dacă filmele mereu v-au făcut să visați cum ar fi să faceți o călătorie doar pentru shopping, la Milano sau la Paris, acum e mai ușor ca oricând ca aceste dorințe să devină realitate.

Deoarece 2017 este mai mult despre 17, echipa #diez v-a pregătit o listă cu 7+1 destinații europene care să vă facă garderoba mai bogată și mai stilată.

Orașele din listă prezintă oferte foarte bune atât în perioada sărbătorilor de iarnă, când puteți găsi ultimele trenduri din domeniul fashion, cât și atunci când sărbătorile se termină și încep reducerile, care sunt mult mai simțite decât dacă am face cumpărături la Chișinău.

Iată lista noastră, dar și a celor mai bune destinații din Europa pentru Shopping:

Milano

Milano Photo Credit: Thousand Wonders
Milano Photo Credit: Thousand Wonders

Milano a fost mereu cunoscut pentru influența pe care o are pentru domeniul fashion, dar și pentru mulțimea de oameni care vin aici doar pentru a face shopping. La Milano găsiți Galeria Vittorio Emanuele II ca și cap de afiș pentru cumpărături. Aici veți întâlni atât localnici, cât și turiști în căutarea de cele mai potrivite outfit-uri. Reducerile încep pe 7 ianuarie.

Puteți zbura din Chișinău spre Milano de patru ori pe săptămână, în zilele de marți, joi, vineri și duminică, cu prețuri începând de la 74 de euro într-o direcție.

Roma

Roma Photo Credit: The Coverage
Roma Photo Credit: The Coverage

Dacă vreți să faceți shopping, dar și să gustați un pic din cultura italiană, veniți la Roma. Pe lângă Colliseum și Vatican, aici există locuri pentru cumpărături, potrivite pentru toate bugetele. Cea mai bună stradă pe care să mergeți este Via del Boschetto. Aici veți întâlni atât brandurile obișnuite, cât și magazinele vintage sau buticurile cu haine ale designerilor locali, iar dacă sunteți duminică prin Roma, numaidecât trebuie să treceți pe la Mercatino del Borghetto Flaminio. Aici se întâmplă un fel de yardsale al celor mai interesante branduri locale și internaționale.

Spre Roma există zboruri directe de la Air Moldova începând cu prețul de 74 de euro într-o direcție, direct din Chișinău, în fiece zi de luni, miercuri, vineri și duminică.

Londra

Londra Photo Credit: Galvin restaurants
Londra Photo Credit: Galvin restaurants

Dacă sunteți în Londra, mergeți la Harrods, care este un mall de 20.000 metri pătrați, cu 330 de magazine, ceea ce îl face cel mai mare centru de cumpărături din Europa. Sloganul centrului este „Toate lucrurile pentru toți oamenii”. Astfel, la sigur veți găsi ceva ce vă reprezintă. La Londra, reducerile încep exact după Crăciun. Astfel, dacă mergeți acolo după data de 26-27 decembrie, la sigur veți găsi prețuri bune.

Zborurile din Chișinău spre Londra sunt operate în fiece zi de marți, joi, vineri, sâmbătă și duminică, și pot fi cumpărate începând cu prețul de 89 de euro într-o direcție.

Bruxelles (+Antwerpen)

Bruxelles Photo Credit: Lavenir
Bruxelles Photo Credit: Lavenir

Una din cele mai recente curse de la Air Moldova te duce direct în capitala Europei, la Bruxelles. Aici te poți minuna de Galeriile Roiale, care au fost la sfârșitul secolului XIX unele din primele acoperite din Europa. De asemenea, mergeți pe Rue Neuve. De obicei, aici se întâmplă cele mai bune cumpărături din oraș. Marile reduceri în Belgia sunt în perioada 3 – 31 ianuarie, acest lucru fiind stabilit prin lege.

Și dacă tot sunteți la Bruxelles, puteți lua trenul spre Antwerpen, care este la o oră depărtare, și ajunge la Mecca shoppingului din Belgia.

Puteți zbura la Bruxelles în fiece zi de marți și joi. Biletele într-o direcție costă începând de la 79 de euro.

Paris

Paris Photo Credit: Popsugar
Paris Photo Credit: Popsugar

Parisul poate fi o destinație și pentru cei îndrăgostiți de cumpărături, și pentru cei cărora le place să poarte inimioare pe orice piesă de vestimentație. Parisul este faimos pentru Galeria Lafayette, care în weekend are defilări de modă gratis pentru vizitatori. Chiar și turiștii care nu prea se dau în vânt după shopping ajung aici datorită grandorii pe care o are centrul. Reducerile la Paris încep pe 11 ianuarie și durează până pe 14 februarie.

Avionul din Chișinău spre Paris vă așteaptă în fiece zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, iar biletele puteți să le găsiți la un preț începând cu 114 euro într-o direcție.

Viena

Viena Photo Credit: Pinterest
Viena Photo Credit: Pinterest

Fiece persoană care vrea să știe care sunt ultimele trenduri din Austria vine la Gasometer, un centru gigantic care este gazda pentru shopping pe orice timp și în orice perioadă a anului. De asemenea, nu puteți evita Mariahilfer Strasse, unde, odată ajuns, cu greu veți de faimoasele muzee. Perioada de reduceri la Viena începe la începutul lunii ianuarie (atât pentru shopping, cât și pentru expoziții și concerte).

La Viena, direct din Chișinău, puteți zbura în orice zi de luni și vineri, iar biletele costă începând cu 74 de euro într-o direcție.

Barcelona (+ Andorra)

Barcelona Photo Credit: Barcelona Home
Barcelona Photo Credit: Barcelona Home

Cândva un ring pentru luptele de tauri, Las Arenas este un shopping mall cu peste 60 de magazine, cu ultimele tendințe din lumea modei. Reducerile durează de la 7 ianuarie până la începutul lunii martie.

Și dacă tot sunteți la Barcelona, luați autobuzul și duceți-vă în Andorra. Această țară este un stat duty-free și aici puteți găsiți outlet-urile celor mai mari branduri din lume, unde piesele de vestimentație sunt la un preț caraghios de mic, de cele mai multe ori.

Biletele Air Moldova  spre Barcelona costă începând cu 104 euro într-o direcție și puteți zbura în fiece zi de marți și vineri.

Desigur că am mai putea lungi lista, însă important e să profitați de aceste destinații și să aduceți cât mai multă culoare și stil în inima Chișinăului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente