Idei pentru vacanța de iarnă la munte! 7 destinații la care puteți ajunge prin zbor direct din Chișinău

foto-de-main

V-ați pregătit schiurile? Echipa #diez crede că iarna e momentul potrivit în care puteți experimenta și învăța lucruri noi, iar schiatul e unul din aceste lucruri. Iar pentru că nu avem munți în Moldova, v-am pregătit o listă de locuri unde puteți ajunge zburând direct din Chișinău.

Recent Air Moldova a anunțat că oferă gratuit trasportarea echipamentului de schi, ceea ce este un avantaj pentru o vacanță fără bătăi de cap.

Barcelona

desti-1-barcelona

Barcelona e un oraș plin de surprise și atmosferă de Gaudi, totuși este o destinație bună și pentru iubitorii de sporturi de iarnă. Cele mai apropiate stațiuni montane de Barcelona sunt La Molina, La Masella și Port del Comte. Care sunt la 2 ore depărtare de mers cu mașina sau cu trenul. Iar dacă totuși sunteți în Barcelona puteți merge și în Andorra la Grandvalira sau Vallnord, care e la depărtare de 3 ore cu autobuzul.

De asemenea, Air Moldova în parteneriat cu Căile Ferate din Spania (Renfe) oferă tuturor pasagerilor, care călătoresc cu avionul pe ruta Chișinău – Barcelona posibilitatea de a continua călătoria cu trenul gratuit spre oricare stație feroviară din Spania.

Cursa spre Barcelona este în fiece zi de marți și vineri.

București

desti-2-bucuresti

Din București cea mai apropiată stațiune este Sinaia, care e la 2 ore de mers cu trenul, și chiar mai puțin dacă închiriați o mașină.

Începând cu 19 decembrie există o ofertă specială pentru zborul spre București, prețurile pe aceasta cursă încep de la 55 euro pentru biletele într-o direcție și de la 99 euro, pentru biletele tur-retur, cu toate taxele incluse și are o frecvență de șase ori pe săptămînă, cu excepția zilei de sâmbătă.

Torino

Photo Credit: In the snow
Photo Credit: In the snow

Torino este o poarta de acces internațional la mai multe stațiuni de schi din Alpii italieni.

Milky Way este o zonă extinsă de schi în pitoreasca regiune Piemont, care se învecinează cu Franța și Italia. Acesta este formată din șase stațiuni: Sestriere, Sauze d’Oulx, Sansicario, Cesana, Claviere și Montgenevre.

Spre Torino puteți pleca din Chișinău în zilele de miercuri și duminică, la ora 13:50.

Verona

Photo Credit: Ski Forum
Photo Credit: Ski Forum

Cea mai apropiată stațiune de aeroportul din Verona este Bosco Chiesanuova, la o oră de mers cu mașina. Stațiunea are 7 piste de ski iar cea mai înaltă pistă este la înălțimea de 1.805 metri.

Spre Verona puteți pleca din Chișinău în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică.

Veneția

Photo Credit: Arabba
Photo Credit: Arabba

Există o serie de stațiuni de schi într-un timp de transfer de 2 ore din aeroportul din Veneția, Dacă sunteți dispus să călătoriți mai departe, atunci se poate să ajungeți la Selva Gardena, Cavalese și Arabba.

Spre Veneția puteți zbura în fiece zi de luni, miercuri și sâmbătă.

Viena

Photo Credit: Lower Austria
Photo Credit: Lower Austria

Viena este situată în colțul estic al Alpilor. Într-o zi senină, puteți vedea Schneeberg – cel mai estic vârf de peste 2000m din Alpi – din multe părți ale orașului. Există chiar și o pârtie de schi în interiorul limitelor orașului. Iar la o distanță de 2 ore puteți ajunge la stațiunile montane: Semmering, Monichkirchen Mariensee, Annaberg, Otscher, Hochkar

Air Moldova în parteneriat cu Căile Ferate Federale din Austria (ÖBB) oferă tuturor pasagerilor care călătoresc cu avionul pe ruta Chișinău – Viena – Chișinău, posibilitatea de a continua călătoria cu trenul spre oricare dintre următoarele stații feroviare în Austria: Linz, Salzburg, Innsbruck, Bregenz, Graz, Klagenfurt sau St. Polten.

Spre Viena puteți zbura în fiece zi de luni și vineri.

Milano

Photo Credit: vacanzattiva journal
Photo Credit: vacanzattiva journal

În cazul în care sunteți pasionat de sporturi de iarnă, Milano este o locatie strategica pentru o escapadă de week-end pentru schi și snowboard în Italia. Milano este situat la baza Alpilor.

În mai puțin de 2 ore puteți ajunge la unele din cele mai bune stațiuni de ski din regiune: Courmayeur, Livigno (mai ales pentru tineri), Bormio, Belluno, Madonna di Campiglio, Foppolo, Bremba și Carona

Spre Milano puteți zbura în fiece zi de marți, joi, vineri și duminică.

Distracție plăcută, și așteptăm să vedem fotografiile voastre de la munte pe instagram, nu uitați să folosiți hashtagul: #diezmd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente