(video) Alături de societatea civilă, Maia Sandu a participat la un flashmob în fața Parlamentului

002bb2da-fb4c-4a5a-989f-86957d6aa91c
Foto: privesc.eu

Mai multe persoane care sunt împotriva amnistiei fiscale, dar și lidera PAS, Maia Sandu, și-au manifestat dezacordul la flashmob-ul „Nu legalizați corupția” organizat în această dimineață, înainte de ședința plenară a Parlamentului.

Câțiva reprezentanți ai societății civile, dar și reprezentanți ai unor formațiuni politice au organizat un flashmob în fața Parlamentului unde au cerut oprirea amnistiei fiscale și oprirea poiectului de lege mafiot.

Protestatarii au cerut dezbateri publice pe marginea acestui subiect: „Nu se poate să se aprobe o lege care este contestată de societatea civilă, pentru că noi credem că această lege va legaliza banii furați, or noi credem că cei care au furat banii trebuie să fie sancționați. Nu se poate ca o asemene lege contestată să fie aprobată în grabă, fără dezbateri publice veritabile, pentru că am văzut că au încercat să facă niște dezbateri mimate, cu inivtați ce convin guvernării. Din păcate astfel de lucruri nu se întâmplă doar în cazul acestui proiect de lege. În general guvernarea a decis să ignore societatea civilă și să guverneze fără să organizeze procese participative”, a menționat Maia Sandu prezentă la manifestație.

„Principalul risc constă în faptul că bani aparent ilegali sau legali ar putea fi  legalizați, iar în economia Republicii Moldova ar putea intra bani negri, murdari. Au mimat dezbateri publice pe interior, dar societatea civilă a fost informată doar cu o zi înainte despre ele, neavând timp să se pregătească și să participe la aceste dezbateri”, a spus șeful organizației Promo-LEX, Pavel Postică.

Menționăm că astăzi, în Parlament urmează să se discute iniţiativa care prevede „liberalizarea capitalului”, adică exonerarea de orice răspundere a persoanelor fizice şi juridice care nu şi-au declarat proprietăţile, în schimbul declarării acestora până la 15 aprilie 2017 şi plăţii în favoarea statului a 2% din valoarea averii nedeclarate. De asemenea, iniţiativa propune introducerea interdicţiei de sancţionare ulterioară a funcţionarilor publici pentru încălcările săvârşite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente