Suporterii care vor intra pe stadion fără bilete vor munci în folosul comunităţii

moldova1
Foto: Haiduc Moldova

Suporterii care vor încerca să intre în sălile sportive ori pe stadioane fără bilete, vor scanda injurii sau vor aprinde materiale pirotehnice vor fi sancționaţi cu o amendă de la 10 la 20 unități convenționale ori cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 40 ore.

Un proiect de completarea Codului contravențional al Republicii Moldova a fost elaborat de Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Acesta va fi propus spre aprobare Guvernului şi Parlamentului, informează moldova.org

Astfel, potrivit proiectului, cu aceeaşi amendă vor fi sancţionaţi şi cei care vor arunca asupra celorlalți spectatori, sportivilor ori forțelor de ordine cu diferite obiecte, substanțe chimice ori cei care vor aduce bannere, afișe şi steaguri ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen, discriminatoriu ori rasist.

De asemenea, vor fi sancţionaţi şi cei vinovaţi de distrugerea, dezlipirea anunțurilor, afișelor expuse de organizatorii competițiilor sportive în incinta sălilor sportive ori stadioanelor.

Noul articol din Codul Contravenţional a fost elaborat după ce Ministerul Tineretului și Sportului a semnat la 3 iunie  Convenția Consiliului Europei privind abordarea integrată a securității, siguranței și serviciilor la meciurilor de fotbal și alte evenimente sportive la Saint Denis (Republica Franceză).

Pentru a ratifica tratatul internațional și a executa prevederile acestuia, Republica Moldova urmează a fi efectuate completări la Codul Contravențional.

Ministerul Tineretului şi Sporturilor precizează că aceste sancțiuni (pedepse) contravenționale sunt analogice altor contravenții prevăzute în capitolul XIX al Codului Contravențional pentru contravenții ce atentează la ordinea publică și securitatea publică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente