(video) Trei tineri au răpit un „Vaz” şi un „Mercedes” de pe străzile Chișinăului. Distracția s-a încheiat la poliție

furt

Trei tineri cu vârstele de 15 ani şi 19 ani, originari din Chişinău, Criuleni şi Ştefan Vodă,  au răpit două unităţi de transport de modelele „Vaz” şi „Mercedes” cu scop de a se plimba. Incidentul s-a întâmplat în seara zilei de 20 noiembrie curent.

Potrivit informaţiilor constatate de către poliţişti, bănuiţii au răpit microbusul de model “Mercedes”, parcat pe o stradă din comuna Stăuceni, care au declarat că ar fi fost descuiat iar cheile ar fi fost lăsate în interior de către proprietar.

După ce s-au deplasat prin sectorul Râşcani al Capitalei, l-au abandonat la o margine de drum. Ulterior în jurul orei 03.00, indivizii au răpit un automobil de model “Vaz”, fiind forţat cu un cuţit lacătul portierei, după care s-ar fi pornit în direcţia raionului Criuleni.

Ulterior, aceştia au fost observaţi de un echipaj mixt de patrulare, fiind urmăriţi până la periferia Capitalei, unde au părăsit automobilul iar doi din ei au reuşit să fugă într-o direcţie necunoscută.

Tinerii şi-au recunoscut acţiunile criminale în cadrul proceselor de documentare. În acest context au fost iniţiate două cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport, care prevăd o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.

Astfel Poliţia Capitalei recomandă proprietarilor de automobile:

  • DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
  • VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
  • NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);
  • Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente