Donald Trump renunță la salariul de președinte al SUA: „400.000 nu înseamnă mare lucru”

GOP 2016 Debate
Foto: Republican presidential candidate, businessman Donald Trump stands during the Fox Business Network Republican presidential debate at the North Charleston Coliseum, Thursday, Jan. 14, 2016, in North Charleston, S.C. (AP Photo/Chuck Burton)

Noul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că renunță la salariul său. Acesta susține că nu este la curent cu suma pe care ar putea-o primi, dar nu are nevoie de ea, pentru că pentru că acesta „nu înseamnă mare lucru”, spune Trump, scrie MEDIAFAX.

400.000 de dolari, atât oferă statul american președintelui său. Acești bani însă nu sunt necesari pentru Donald Trump. Oficialul a declarat că va renunța la ei pe toată perioada mandatului său.

Dacă va face acest lucru, Trump va deveni al treilea președinte al SUA care nu va accepta salariul. Herbert Hoover şi John F. Kennedy şi-au donat, de asemenea, salariile pentru a susţine activităţi caritabile.

Pe parcursul interviului „60 de minute”, efectuat de postul american CBS, Donald Trump a solicitat susţinătorilor săi să înceteze atacurile rasiste şi bigote care au crescut după încheierea campaniei electorale. Acesta a adăugat că femeile vor trebui să călătorească în alte state pentru a putea avorta, în cazul în care judecătorii pe care-i va numi, cu „înclinaţii conservatoare”, la Curtea Supremă, se vor opune dreptului la avort, precum şi că va deporta aproximativ 2-3 milioane de imigranţi ilegali care locuiesc în SUA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente