(video) Igor Dodon, către Maia Sandu: „Probabil nu v-a reușit acum. Poate peste patru ani”

Sandu Dodon

Igor Dodon, candidatul PSRM la funcţia de preşedinte, a susținut o conferinţă de presă după închiderea secțiilor de votare.

„Iată că s-a finalizat această campanie prezidențială, o campanie care a fost așteptată foarte mult de cetățenii RM. Haideți să fim sinceri, toate sondajele au arătat că 90% din cetățeni vor să-și aleagă președintele prin vot direct. Eu cred că prin aceasta și se explică prezența la vot destul de mare.

Știu că mii de oameni nu au reușit să voteze, poate chiar zeci de oameni. Cei mai în vârstă nu au putut să voteze din cauza timpului, diaspora nu a putut să voteze pentru că nu au ajuns buletine. Apropo, celor de la CEC și de la Guvernare, noi am prevenit de nenumărate ori, v-am spus și după alegerile din 2014, 2010, haideți să deschidem mai multe secții de votare peste hotare.

Această campanie, mă refer și la oponenții politici, a fost una dificilă și a tulburat societatea. Evident că vor fi și cei care nu vor fi mulțumiți. Acum vreau să vin cu un mesaj foarte clar – alegerile s-au finalizat. Oamenii au votat. Haideți să nu tulburăm spiritele în societate.

Scopul nostru, al celor doi candidați la funcția de președinte, este să asigurăm un echilibru în societate. De accea vreau să adresez un mesaj oponentului politic: indiferent care va fi rezultatul, haideți să chemăm oamenii la calm. Noi nu avem nevoie de tulburări, provocări și destabilizare a societății.

Eu cred că primul lucru pe care trebuie să-l facă cel care va pierde aceste alegeri este să cheme oamenii la calm, iar primul lucru pe care trebuie să-l facă viitorul președinte, care deja a fost ales, trebuie să vină cu un mesaj nu doar către susținătorii săi, dar și către partea opusă, spiritele trebuie calmate. Gata, alegerile s-au terminat, doamna Sandu.

Eu tot înțeleg, nu o să primească acum, o să primească peste patru ani. Nu retrăiți, cel mai probabil nu v-a reușit acum. O să numărăm și o să vedem. Dar nu trebuie în societate tensiunile astea.

Cetățenii au ales deja președintele, iar noi trebuie să avem grijă să fie un echilibru în societate”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente