(foto) Povestea tinerei din Moldova care a fost ajutată de prieteni să-și convingă șeful pentru a zbura din Dubai în Doha ca să voteze

gaimana1
Foto: Anastasia Gaimana

Anastasia Gaimana este o tânără din Moldova care lucrează în Dubai și care, până în dimineața zilei de duminică, 13 noiembrie, nu știa exact dacă va putea vota. Astfel, șeful ei i-a spus că, dacă 50 din prietenii Anastasiei îi vor scrie un mesaj privat cu textul #letanastasiavote, atunci îi va permite să meargă și să voteze.

Provocarea: Convinge-ți șeful ca să mergi la vot

Provocarea
Provocarea

„Avem un regulament în companie, unde în primele șase luni nu se permite să părăsești țara, iar eu am călătorit de două ori în perioada primelor luni, iar acum, în luna a opta de când mă aflu în companie ar fi fost a treia oara și era incorect fața de alți colegi. Am încercat cam de o săptămână să îi cer permisiunea șefului și el îmi spunea nu. Duminică dimineața am mers la serviciu și am zis să mai încerc o dată. I-am arătat toate postările unde persoanele călătoresc ore în șir pentru a vota și i-am explicat că vreau și eu să-mi fac datoria de cetățeană, la care el a venit cu ideea provocării”, spune Anastasia pentru #diez.

Anastasia se simțea foarte vinovată dacă nu merge să voteze, deoarece a făcut foarte multă agitație în ultimele două săptămâni îndemnând oamenii să meargă la vot, și ar fi fost incorect ca ea să fie cea care nu merge.

 

Mesaje către șef
Mesaje către șef

100 de mesaje în mai puțin de 30 de minute

În mai puțin de jumătate de oră, mai mult de 100 de persoane i-au scris șefului Anastasiei. „Am fost foarte șocată de provocarea inițială cu 50 de mesaje, dar eram sigură că tinerii din grupul Adoptă un vot îmi vor sări în ajutor. Am văzut că într-adevăr avem un popor unit și puternic atunci când ne-a ajuns cuțitul la os”, se confesează Anastasia.

 

Reacția șefului

Reacția șefului
Reacția șefului

Anastasia a plecat spre aeroport în scurt timp după ce provocarea a fost îndeplinită. Totuși, șeful ei a primit mai mult de 500 de mesaje. Unii îi scriau: „știu că deja i-ați permis, dar totuși vreau să vedeți cât de uniți suntem ca popor”. Șeful Anastasiei a rămas plăcut surprins, și chiar a scris și el un mesaj că vede cât de uniti suntem. El nicidecum nu s-a așteptat să primească atâtea mesaje.

 

Anastasia Gaimana
Anastasia Gaimana

Cum a fost călătoria pentru a vota din Dubai, EAU, în Doha, Qatar

 

Anastasia Gaimana
Anastasia Gaimana

„Călătoria a fost foarte plăcută. În plus, mie îmi plac aventurile foarte mult, așa că e încă un punct pe harta mea. La Ambasada din Doha lumea m-a întâmpinat foarte cald și m-au recunoscut cu fraza „aaa tu ești Anastasia cu șefu”. Sunt foarte mândră că am făcut acest pas, indiferent de rezultat. Noi am arătat că putem, ceea cu ce nu se pot lăuda alții”, conchide Anastasia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente