Recomandări de evenimente pentru sâmbăta tăcerii, 12 noiembrie

1
Foto: media.collegetimes.com

Sâmbătă, 12 noiembrie, te așteaptă o zi frumoasă și plină de reușite. Pentru a o trăi la intensitate maximă, te îndemnăm să nu stai acasă. Ai putea să mergi la unul dintre evenimentele recomandate de echipa #diez.md. Prin comunicare și interacțiune vei cunoaște mai multă lume care-ți va face viața mai plină. Poți alege dintre: festivale de film, piese de teatru, proteste, seminare și multe altele.

 # Maratonul Copiilor 2016 la ora 10:00 la Manej

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează evenimentul de caritate „Maratonul Copiilor”. Evenimentul este la cea de a treia ediție și are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor.

Maratonul Copiilor este un eveniment inedit ce transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate. Fiecare metru alergat de participanții la maraton înseamnă pentru copiii cu anumite probleme un pas mai aproape de școală.

În acest an, beneficiarii maratonului sunt elevii cu deficiențe de auz de la Școala specială Nr.12 din Chișinău. Banii colectați în urma evenimentului vor fi utilizați pentru procurarea bateriilor pentru aparatele auditive ale copiilor. Mai multe informații despre eveniment citește pe pagina de Facebook. 

# Atelier de creație „Afirmă-te cu Stil!” la ora 11:00 

Sunteți invitat, la un atelier de creație, la care vă propunem să decorați împreună cu organzatorii o poșetă în tehnica decupaj și poit-to-point. Atelierul va fi condus de artistul-decorator Nadejda Vioara.
La acest atelier veți avea posibilitatea să vă familiarizați cu etapele pregătirii suprafețelor pentru decorare, să aflați unele secrete ale decupajului reușit și a tehnicii point-to-point, să vă încărcați cu energie pozitivă și să vă completați garderoba dumneavoastră cu un accesoriu unic, confecționat de mâinile proprii!
Tarif de participare pentru atelierul de creație – 250 lei. Evenimentul se va desfășura la adresa A. Sciusev 69. Mai multe informații găsești pe pagina de Facebook. 

# Cum menținem pielea în perioada rece? 10 secrete practice! la ora 13:00 la Antos cosmetiă naturală

Rodica Grecu, specialist în cosmetologie va dezvălui în cadrul evenimentului secrete simple, dar foarte importante. Ce produse cosmetice folosim în perioada rece? Ce produse adăugăm şi pe care le excludem? Cum îngrijim corpul, ca să fim atrăgătoare întotdeauna?

Locurile sunt limitate. Aflați detaliile pe Facebook. 

# Expoziţia II: „Chişinău is magic” & Târg de vinil la ora 16:00, la Galeria de Artă OU

Chişinăul magic a Verei Borcuta este o escapadă din Chişinăul distrus, răutăcios şi murdar în unul bun, frumos şi da,da, maagic! Aşa cum ar trebui să fie 🙂
Vor fi expuse atât lucrările vechi, cât şi noi! Lucrările afişatate pot fi procurate. De asemenea, am pregătit seturi de postcard-uri cu lucrările expuse.
Cu drag vă aşteptăm şi cu cei mici, să evadăm în lumea magică creată de Vera!
Vernisajul va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, ora 16:00. Contribuţie: 30 lei

Katana – Târg de vinil
Muzicuță faină pe vinil și o mulțime de plăci de vânzare pe toate gusturile: jazz, rock, hip-hop, techno, blues, soul, funk, rap, metale și tot ce vrea mușchiul unui colecționar de vinil. Katana vine cu taraba la OU. Garantăm prețuri democratice și aproach artistic față de fiecare client. Mai multe detalii despre eveniment citește pe pagina de Facebook.citește pe pagina de Facebook.

# Spectacolul „Bufonii (farsă tragică)” la ora 18:00 la Teatrul Ginta Latină

BUFONII
(adaptare după piesa „Angajare de Clovni” de Matei Vișniec)
în regia lui Serghei CHIRIAC.

După solicitarea intensă a spectacorilor, TELI a decis să reia spectacolul pentru cei ce nu au reușit să vină la premieră. Deci, pe 12 noiembrie, în incinta Teatrului Ginta Latină, sunt așteptați toți oamenii pasionați de teatru și de forme profunde de expresie.

Spectacolul denotă problema existenței umane interpretată într-o formă neordinară a cronotopului –acțiunea desfășurându-se într-un spațiu malefic și un timp nedeterminat. Presonajele – Nicollo, Filippo și Peppino – trei prieteni care se reîntâlnesc după mulți ani în fața unui anunț de angajare de clovni. Aceștia apar în fața spectatorului în chip de marionete neputincioase, disperate, iar situația limită le dictează ,,regula junglei”, trezindu-le instincte animalice. Fiecare personaj în parte este unic, diferit nuanțând fețe ascunse ale societății. Duritatea spectacolului și umorul sarcastic scot în evidență gravitatea situației, prevestind o apocalipsă. Mai multe detalii despre piesă citește pe pagina de Facebook a acestuia.

# Premiera Spectacolul „Nu striga la mine” la ora 18:00 la Teatrul „Luceafărul”

• Un spectacol – document, despre impactul negativ al violenței domestice și repercusiunile sale asupra generației viitoare.
• Un spectacol care scoate în prim-plan problemele care iscă această violență și impactul asupra copiilor.
• Un spectacol care reflectă exact acest “fenomen negativ” și la rindul său, permite să înțelegem mai bine imperfecțiunile noastre și să rezolvăm problema violenței domestice și educarea tinerei generații pe valori sănătoase ale familiei. Citește mai multe detalii despre spectacol pe pagina de Facebook a evenimentului. 

# Eveniment fashion „Mall of Fame”. Ediția a treia la ora 18:00

Shopping MallDova te invită la evenimentul fashion al sezonului – „Mall of Fame”.
Proiectul, care s-a bucurat primăvara aceasta de un succes fulminant având ca invitată specială prezentatoarea TV Andreea Esca, revine cu cea de-a treia ediție cu genericul „MORE THAN FASHION”, dedicată femeii care „face” ținuta prin personalitate, individualitate și stil.
Conform tradiției, „MORE THAN FASHION” va aborda într-un mod interactiv cele mai actuale subiecte în domeniul fashion și tendințele de sezon. Acestea vor fi etalate în prezentări și demonstrații practice, cu ținute create de Eva Elena, fashion photographer, utilizând articole vestimentare și accesorii din noile colecții ale brandurilor prezente în Shopping MallDova: ARIDON, BATA, BENETTON, BROADWAY, CLARKS, PHARDI, GELO, GUESS, INCITY, LC WAIKIKI, MANGO, MELIS, MELKIOR, MILA VITSA, MITAVI, NL COLLECTION, ORSAY, PUMA, PONTI, PIERRE CARDIN, SANDALINI, SASSOFONO, BLANCO, TED LAPIDUS, SISLEY, ECCO, COLINS, LTB, MOTIVI, GEOX, VIZITA, OODJI, INTEROPTIC, MELI MELO PARIS, REDIST

Programul mai include: trucuri de modă, discuții despre fashion și personalitate, idei pentru sezonul toamnă-iarnă, socializare, cadouri și surprize.

Invitata specială: Teo Trandafir – celebra prezentatoare de televiziune, fostă producătoare, actriță și prezentatoare de radio din România! Mai multe informații despre eveniment citește pe pagina de Facebook. 

# Spectacolul „Oscar şi tanti Roz” la ora 18:30 la Teatru Național „Eugene Ionesco”

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri, iar războiul lui împotriva tuturor izbucneşte inocent, pătimaş şi deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur. Aceste epistole sunt scrise într-un stil amuzant, copilăresc, însă deloc naiv. Sub expresiile jucăușe se ascunde drama, iar durerea se revarsă printre rânduri. Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Pentru a procura bilete accesați această adresă. Mai multe detalii le aflați pe pagina de Facebook. 

# Jazz Night la ora 20:00 la Baker Street

Sâmbătă, 12 noiembrie, toți amatorii de jazz, sunt bineveniți la Baker Street. Intrarea costă 30 lei și include o băutură din partea casei. Rezervări mese la 079259995. Mai multe detalii despre eveniment le găsești pe Facebook. 

# Orange Music White Night la P2. Moldexpo la ora 21:00

Noaptea Albă cu Orange Music White Night revine.

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 21:00, în pavilionul 2 al complexului Moldexpo, Orange te invită la cel mai senzațional eveniment muzical al anului – Orange Music White Night.

În acest an, vino să participi la deschiderea turneului mondial și lansarea noului album al celui care a făcut Moldova renumită în toată lumea – Andrew Rayel, alături de alți invitați speciali anunțați pe parcurs. Mai multe detalii despre eveniment citește pe pagina de Facebook. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente