După ce au lansat trei single-uri, un videoclip și au trecut printr-o campanie de colectare de fonduri, The Wax Road își lansează albumul de debut intitulat „Rambler In The Dark”.

Lansarea oficială pe magazinele online și rețelele de streaming va avea loc pe o dată simbol, 1 decembrie, aceasta fiind și cea de-a treia aniversare a trupei. Albumul va conține 10 piese în stil hard rock și blues rock, inspirate atât din rock-ul anilor 70, cât și din muzica modernă.

the-wax-road-album-debut-cover-placinta-alexandru

Lansarea online va fi urmată și de două concerte, care vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului, primul fiind pe 3 decembrie la Chișinau, în clubul The Albion Territory, iar cel de-al doilea pe 4 decembrie la Iași, în clubul Rock’n’Rolla. Trupa promite spectatorilor o experiență de neuitat și o atmosferă plină de drive. În deschiderea evenimentelor vor mai evolua și alte trupe, iar pentru a vedea care vor fi acestea și pentru alte detalii, urmăriți pagina de Facebook și site-ul trupei.

Este rodul muncii noastre consecvente, este ceea ce ne reprezintă. Acum suntem încântați că putem împărți creația noastră cu toată lumea. Are de toate, de la hard rock până la blues. Speram să vă placă.”

Ne pregătim intens și serios de concertul de lansare, vrem ca toți cei care vor veni să rămână încântați. Vor fi și alte trupe în cadrul evenimentului. Detaliile urmează să le postăm pe pagina Facebook și site-ul nostru.

Artwork-ul pentru coperta albumului a fost realizat de către pictorul și caricaturistul, la fel unghenian, Alexandru Plăcintă, și este o viziune proprie a artistului asupra conceptului acestui album.

***

The Wax Road este o trupă tânără din Republica Moldova, fondată în anul 2013 de Dan Timofei (Voice & Lead guitar) și Victor Ceban (Drums). Băieților li se alătură mai apoi și Ion Tiuticov (Rhythm guitar), toți trei fiind elevi ai aceleiași școli de muzică. Într-un final, formația se conturează pe 1 decembrie 2013 când Cristi Budac (Bass guitar) acceptă să facă parte din trupă.

În primăvara anului 2014, The Wax Road evoluează la festivalul „Drum Day Ungheni”, organizat de Iaroslav Cojocaru și toboşarul Pezza Boutnari. Impresionat de prestaţia formaţiei, în vara aceluiași an, Iaroslav Cojocaru se hotărăște să conlucreze şi să susţină trupa, devenind cel care se ocupă de managementul și promovarea formaţie.

În anii de existență, pe lângă promovarea intensă și lansarea diferitelor proiecte, a câtorva single-uri și a unui videoclip, au susținut și o mulțime de concerte. Printre acestea se numără, la nivel național, festivalul „PRUT Fest” (evoluând pe o scenă cu Alternosfera și Subcarpați), „Startup Grind Party” (împreună cu AmberTraps), un șir de evenimante organizate de Cool Radio și Pot Music, iar la nivel internațional, evoluează la cea de-a 10-a ediție a festivalului „Rock’n Iași”, la festivalul „Zilele Nordului” și la „Drum Day Hamburg” în Germania.

Pe lângă concerte și festivaluri, participă la concursul internațional „GBOB” – cea mai mare bătălie a trupelor – fiind unii dintre cei 10 semifinaliști ai României și urmând să meargă pe 10 decembrie 2016 în finala României la Brașov.

„Un sound clasic, dar cu aromă proaspătă”, astfel caracterizează băieții din The Wax Road albumul de debut, care urmează să fie lansat pe 1 decembrie 2016. Albumul intitulat „Rambler In The Dark” va conține 10 piese, în stil Blues-Rock, Hard-Rock și Rock’n Roll, iar totul devine clar când vorbim despre tendințe. Sunt pasionați de muzica anilor ’60-’70, influențele de bază fiind trupe legendare ca Led Zeppelin, Jimi Hendrix Experience, Pink Floyd, Guns’n Roses și alții.