În ziua alegerilor, 4 000 de polițiști vor fixa şi documenta cazurile de încălcare a legislaţiei electorale

politie_patrula_igp_gov_md_08300200

Inspectoratul General al Poliției anunță că pentru asigurarea condiţiilor de păstrare a materialelor electorale, menţinerea ordinii publice la secțiile de votare, în ziua alegerilor vor fi implicați 4 000 angajați ai Poliției care vor fixa şi documenta cazurile de încălcare a legislaţiei electorale, în rază de 100 de metri de la localul votării.

Conducerea IGP a stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență.

În contextul celor expuse, Inspectoratul General al Poliţiei, în continuare va întreprinde acţiuni de asigurare a ordinii şi securităţii publice, de depistare şi documentare a încălcărilor electorale, fiind predispus la o conlucrare eficientă, cât şi acordarea asistenţei necesare cu întreprinderea măsurilor în limita competenţelor atribuite, în scopul asigurării desfăşurării în bune condiţii a alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016.

Inspectoratului General al Poliției recomandă cetățenilor să se comporte adecvat în timpul alegerilor, să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică, să păstreze ordinea și curățenia în locurile publice și să solicite intervenția poliției la observarea oricăror abateri de la lege.

În context, Poliția Republicii Moldova vine cu câteva recomandări pentru cetățeni în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor prezidențiale:

–  să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;

–  să nu distrugă, deterioreze intenționat prin orice mod lista sau fișa electorală;

–  să nu scoată din localul secției de votare  buletinul de vot înmânat pentru votare;

–  să nu refuze de a executa dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Cetățenii pot alerta Poliția în următoarele cazuri:

– dacă vi s-a împiedicat exercitarea dreptului electoral;

– dacă vi s-a împiedicat accesul în localul de votare;

– dacă ați observat vreun caz de agitație electorală în ziua imediat anterioară zilei votării ori în ziua votării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente