Ion şi Doina Aldea-Teodorovici vor fi comemoraţi în toate instituţiile de învăţământ din țară

doina

La iniţiativa Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP), Ministerul Educaţiei a emis astăzi un document prin care toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova îi vor comemora, pe data de 28 octombrie, pe Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.

Comemorarea celor două inimi gemene va avea loc în contextul în care anul acesta se împlinesc 24 de ani de la trecerea în eternitate a lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.

Astfel, în perioada 26-28 octombrie 2016, în toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova, vor avea loc acţiuni de sensibilizare a elevilor cu referire la rolul oamenilor de cultură în procesul de renaştere naţională, prin exemplul regretaţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. Totodată, la prima oră din orar de pe data de 28 octombrie, va fi ţinut un minut de reculegere în memoria celor două inimi gemene.

„Ministerul a luat o decizie patriotică! Împreună îi vom comemora pe Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, aşa cum li se cuvine unor eroi veritabili ai neamului românesc”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente