„Atelier 99”, cu suportul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, dă startul Programului „Makers’ Fundamentals”. La acest curs, care va dura 3 săptămâni, pot participa toți doritorii de a-și construi propriile costume pentru Halloween. Participanții vor crea conceptul costumului, vor fi inițiați în bazele proiectării costumului, dar și a circuitelor electrice, iar la final vor putea să se bucure de piesele vestimentare create.

Primul atelier din cadrul acestui curs va avea loc astăzi, 12 octombrie, începând cu ora 18:00, la ZIPHouse (str. Studenților 9/19).  În cadrul primei sesiuni participanții vor crea propria schiță a costumului, după ce vor analiza mai multe tipuri de îmbrăcăminte festivă.

Agenda Programului „Makers’ Fundamentals”:

12 octombrie, 18:00-20:00 – evenimentul de lansare a Programului. Atelier de elaborare a schiței produsului (ZIPhouse, str. Studenților 9/19)

16 octombrie, 11:00-18:00 – Atelier de croitorie și upcycling (ZIPhouse, str. Studenților 9/19)

17 octombrie, 18:00-20:00 – Atelier de 3D printing (UTM, bloc 6)

19 octombrie, 18:00-20:00 – Atelier de Pepakura (UTM, bloc 6)

22 octombrie, 11:00-16:00 – Integrarea sistemelor electronice (UTM, bloc 3)

26 octombrie, 18:00-20:00 – Finalizarea produselor (ZIPhouse, str. Studenților 9/19)

29 octombrie – Petrecere de Halloween

„Atelier 99” este primul atelier din Moldova pentru creatori, inovatori, entuziaștii în tehnologie și va fi locul unde aceștia pot să-și implementeze proiectele și ideile într-o atmosferă de lucru. Atelierul va fi echipat cu strunguri, instrumente și utilaje de lucru, necesare în crearea prototipurilor pentru produsele inventate.

În Republica Moldova mișcarea „Makers Movement” este reprezentată de „Atelier 99” – un centru de resurse specializat în tehnologie și design pentru industriile creative, care are ca obiective pe termen lung și mediu să impulsioneze creșterea și dezvoltarea durabilă a economiei Republicii Moldova, prin investițiile în viitorul tinerilor ingenioși și creativi.

Următoarele 3 luni vor fi dedicate mișcării „Makers” (Makers Movement), dezvoltată în Republica Moldova de către „Atelier 99”, un centru de resurse specializat în tehnologie și design pentru industriile creative, cu suportul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova. Comunitatea va organiza mai multe activități și ateliere, care au drept scop dezvoltarea abilităților practice și creative ale tinerilor cu competențe în diferite domenii.